Jump to content

Ne stajanje policiji


golgeter

Preporučene objave

Ispričavcam se ako več postoji ovakva tema.

 

Ukratko...

 

Išao sam iz diskoteke i malo popio...policija mi pokaže lizalicu. Ja ne stanem produžim dalje i skrenem odma u sljedeču i parkiram.

 

Nisam ugasio svitla pa su mi vjerovatno vidjeli tablicu. Mislim da čak i nisu išli zamnom. Kasnije sam otišao sasvim normalno kući.

 

Zanima me što mi oni sada mogu. Hoče li me posjetiti doma?? Ili tako nešto. Za što me mogu teretiti i kolika je kazna. Inače auto to vosim ja iako glasi na drugog člana obitelji.

 

Pitam da znam biti spreman... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 32.

(1) Sudionici u prometu moraju postupati po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili po naredbama policijskih službenika ili drugih osoba koje, na temelju ovlaštenja iz ovoga Zakona, nadziru i upravljaju prometom na cestama (u daljnjem tekstu: ovlaštena osoba).

(2) Ovlaštene osobe dužne su se pri davanju znakova postaviti na cesti tako da ih sudionici u prometu, kojima su znaci namijenjeni, mogu lako i s dovoljne udaljenosti uočiti.

(3) Znaci iz stavka 1. ovoga članka mogu se davati i iz vozila.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila ako postupi suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi policijskog službenika.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj ostali sudionici u prometu na cesti ako ne postupe po naredbi izraženoj pomoću znaka policijskog službenika.

 

....bilo je već rasprave o tome;

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503338041&forum=29&post_id=227662#forumpost227662

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovlaštene osobe dužne su se pri davanju znakova postaviti na cesti tako da ih sudionici u prometu, kojima su znaci namijenjeni, mogu lako i s dovoljne udaljenosti uočiti.

 

 

____________________________

 

E po ovome se 100% mogu vaditi. Jel ja njega nisam vidio. Auto im uopče nisam vidio bilo je parkirano među drugim autima što se tamo parkiraju. Meni je izletio sa stopom u zadnji sekun da bi stao trebao sam naglo kočiti po kiši i naravno morao sam se zaustaviti na cesti jer nema gdje drugdi. Iako je ta cesta manje prometna i postoje dvije trake za taj smjer mislim da me ne nebi trebali zaustavljati da stajem na cesti, barem što se tiče rutinske kontrole.

 

 

 

No prošlo je več tjedan dana, nitko mi doma nije došao, niti sam još uvijek dobio ikakvi obavijest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm,neznam baš koliko je jak taj razlog da ih niste vidjeli,neka to kažu znalci.Ja postavljam potpitanje (s obzirom da čl.32 st.4 kaže)....

 

Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila ako postupi suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi policijskog službenika.

 

....možda je bolje platiti tih 3000 kn nego napuhati 2,87 promila i dobiti kaznu 8000kn i završiti u novinama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija