Jump to content

žurni postupak žalba


NeKoVz

Preporučene objave

Molio bih za kratku uputu, ako je moguće, šta sad mogu napraviti. Znam, najlakše je platit kaznu, ali da li postoji još koja mogućnost.

Dakle, 12.08.2009 godine uslikali su me u Zelini da prebrzo vozim. OPN je došao krajem drugog mjeseca 2009 godine,na koji sam odmah uputio prigovor. Prekršajni sud me zove tek 21.10.2010 godine na ispitivanje. Sukla. čl.128 priložio sam pismenu obranu, koju je sud odbio i proglasio me krivim.

Policija je postupila krajnje nekorektno, probijeni su svi rokovi " razumnog" vremena za provođenje postupka, ali sam opet po žurnom postupku proglašen krivim i bez prava žalbe.

Sudac u obrazloženju nije nigdje naveo da je pregledao zapisnik o učinjenom prekršaju, mada sam ja to u žalbi tražio, jer prema Zakonu o policiji i pravilniku o načinu postupanja policijskih službenika , te prema Pravilniku o mjernim ......dakle o uređajima koje koristi policija to jasno piše.

Fotografija je posnimljena protupravno, jer nigdje u pravilnicima i Zakonima nije navedeno da je tajno snimanje dozvoljeno. Ima jedan čl. Zakona o policijoi koji to uređuje, ali tamo piše da ako se tajno snimaju fotografije koje će se koristiti kasnije, oni koje se snima moraju o tome biti obaviješteni. Mislim da su time povrijeđena i ustavna prava i prava iz prekršajnog zakona i zakona o policiji gdje postoje članci o neppovredivosti ljudskog dostojanstva. Mislim da snimanje iz grmlja nije u duhu toga. Osim toga, ako se radi o naseljenom mjestu, mislim da je policajac dužan prema Zakonu o policiji zaustaviti i upozoriti prekršitelja da svojim činjenjem prekršaja ugrožava zdravlje ljudi i sigurnost imovine.

No da ne duljim, da li se i kome mog žaliti, ili moram tražiti obnovu procesa, ili pisati na ustavni sud. Pučkog pravobranitelja sam već upoznao sa slučajem, ako treba pisat ću svim živima, idem i u medije ako treba, jer želim da ako se ja moram ponašati u skladu sa zakonom, da se onda i policija mora isto tako prilagoditi i raditi po zakonu, a ne se igrat hajduka iz grmlja.

Poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija