Jump to content

Prijevara u oglasniku i na internetu


louis_i_am

Preporučene objave

Naišao sam na jako veliki broj oglasa i web stranica koji nude "odlično plaćeni posao punjenja kuverti". Kažu Vam da prvo morate na njihov žiro-račun uplatiti određeni iznos te će Vam oni poslati sav potreban pribor i materijal za početak posla. Naravno, kada Vi njima uplatite novce, oni Vama ne pošalju ništa niti ikada više odgovaraju na e-mail. Iz svega toga se može zaključiti da je riječ o prijevari pa se postavlja nekoliko pitanja:

Može li ih se tužiti i tko to može (policija ili isključivo privatna tužba)?

Kako dokazati da je riječ o prijevari? Jer na web stranici ne piše nikakvo ime tvrtke na čiji račun uplaćujete novce već se iza tog računa krije fizička ili pravna osoba, najčešće udruga, koja se brani da je to što ste Vi uplatili na njihov račun neka vrsta donacije.

Meni se ne čini da je takav spor lako za dobiti jer inaće ne bi 2-3 godine ima i prezime neke osobe bilo napisano u oglasu za takvu vrstu "prijevare".

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno ste u pravu so se tice nezakonitosti, ne samo to - nego onaj tko nazove susrest ce se jos i sa astrononskim tarifama 8kn/min............

Sve je tu suplje od zakona koji je odavno supalj-trebalo bi biti regulorano tko smije objaviti potrebu za zaposlenicima,gdje (na Zavodu ali ni oni vise nemaju nikakve obaveze pa samo mlate praznu slamu)i sto taj formular smije sadrzavati(imala sam prilike ispuniti formular gdje mi je direktor podebljao horoskopski znak!!! (na pitanje na zavodu za zapošljavanje kako je to dozvolkjeno-odgovoreno mi je da oni mogu sebi traziti zaposlenike kakve hoce. Nezaposleni su ostavljeni da se snalaze kako znaju i umiju kroz ovu šumu lopovstine i nelogicnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija