Jump to content

alimentacija


Rocky77

Preporučene objave

Na sudu u Zagrebu je dogovorena alimentacija od 1000 kn koju placam za dijete. Majka dijeteta zivi u Zg tako da buduci da sam iz Dalmacije nemam mogucnosti vidati dite radi financijske situacije. Taj problem sam imao i dosad zbog nedostatka realnih slobodnih dana. Prema sudu mi je dozvoljeno vidati dijete svaku drugu subotu. Sto je apsurdno s obzirom na putovanje. Takoder je apsurdno da svaki put moram dolaziti na sud u Zg. Da li je to moguce obaviti na Zupanijskom sudu? U meduvremenu sam ostao bez posla i to upravo zbog slobodnog dana koji sam morao uzeti kako bi otisao u na sud u Zg, a situacija na poslu mi je bila kriticna tako da sad nemam nikakvih primanja. Takoder sam u vanbracnoj zajednici s trudnom zenom i ocekujemo dijete. Naravno da ona takoder ne radi, te nema primanja. Ne zenimo se iako bi zeljeli jer ne mozemo to priustiti. Ne posjedujemo nikakve nekretnine, a jedina pomoc su nam moji baka i djed koji zive od jedne mirovine.

Dosad sam imao dobar posao voditelja regije jedne jake firme. Imam dva ispita do zavrsetka fakulteta, ali ih trebam platiti pa ih odgadam.

 

Ono sto me zanima:

Ne zelim se odreci diteta i zelim ga vise vidati, ne znam na koji nacin to da ostvarim?

Kolika je zakonski propisana alimentacija?

A u slucaju nezaposlenosti?

Da li imam nekakvu prednost u trazenju posla koji mi je neophodan, a ne mogu ga naci?

Da li imam ikakva prava?

A moje dite kojem sigurno triba caca, i to ne samo naizgled jer dici su potrebna oba roditelja, a nikako samo jedan?

Da li je moguce da mi drzava pomogne s placanjem ispita kako bi imao ipak nekakvu kvalifikaciju s obzirom da imam zavrsenu gimnaziju?

 

A opet potreban mi je dobro placen posao, ili dva s obzirom da moram platiti alimentaciju, svako vidanje diteta me izade preko 300-400 kuna, a dobiti cu jos jedno dite o kojem cu se morati brinuti. Uz to sve sam podstanar.

 

Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi Vam itko ista odgovorio trebali ste napisati koliko dijete ima godina.

Alimentacija od 1000 kuna je prakticki malo vise od minimalne za dijete predskolske dobi.

U drzavi s vise od 300 000 nezaposlenih, nemate nikakve prednosti u utrci za posao jer vam je on neophodan ( a kome nije?).

Drzava Vam sigurno nece pomoci u financiranju ispita. Mozete eventualno pokusati putem zupanijskih/drzavnih/ gradskih stipendija ukoliko zadovoljavate kriterije koje traze.

 

Mozete traziti izmjenu odluke o susretima i druzenjima ukoliko Vam postojeca ne odgovara. Nekakva je sudska praksa dva puta tjedno i svaki drugi vikend, pola zimskih i ljetni praznika te svaki drugi blagdan naizmjence. Ta odluka ovisi i o kronoloskoj dobi djeteta, kao i Vasim realnim mogucnostima za ostvarenje tih susreta, pa tako sigurno ne cete traziti viđanja dva puta tjedno s obzirom na udaljenost, ali dva vikenda( subota-nedjelja) mjesecno je poprilicno realno ocekivati uz praznike i blagdane.

 

Dok je dijete malo, mozda ce Vam funkcionirati da se ta dva vikenda spoje u cetri ili vise dana mjesecno u jednom komadu, ali ako dijete redovito pohađa vrtic/skolu/ neke izvannastavne aktivnosti na to nemojte racunati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija