Jump to content

profesionalna nespos.za rad


marijans

Preporučene objave

rješenjem hzmo dobio sam profesionalnu nesposobnost za rad uz kontraindikacije dizanje i prenošenje teških tereta,rad u prignutom i sagnutom položaju kralježnice.

temeljem članka 54. temeljnog kol.ugovora za službenike i namještenike,kao i čl.51.kolektivnog ugovora za djelatnost soc. skrbi kojima se poslodavac obvezuje ,u slučaju kada tjekom radnog vijeka radnika dođe do smanjenja radne sposobnosti,a pored ostaloga radniku nedostaje 5 god. pred starosnu mirovinu,poslodavac je dužan osigurati povoljniju normu bez smanjenja plaće koju je ostvarivao prije nastupa spomenutih okolnosti.(sve navedeno ispunjavam)

moj poslodavac prema meni nije ispunio niti jedan uvjet iz navedenoga u kolektivnim ugovorima,već me raspoređuje na radno mjesto na kojem je uslijed obavljanja poslova došlo do ponovne povrede kralježnice koju sam operirao,a i smanjio mi je i koeficjent za obračun plaće.

Što mi je dalje činiti,mogu li sudskim putem tražiti od poslodavca odštetu jer je direktno svojim postupanjem utjecao na pogoršanje moga zdravstvenog stanja.

Dali je netko imao sličan slučaj i kako je to rješio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija