Jump to content

Pravo na povrat poreza ako radim na skraćeno radno vrijeme


Anitam

Preporučene objave

Poštovani,

 

od kolovoza radim na skraćeno radno vrijeme zbog bolesti djeteta. Pola plaće (točnije malo više od pola) mi isplaćuje poslodavac a onaj ostatak do neta HZZO. HZZO kod uplate isto navodi da uplaćuje plaću a ne naknadu kako je možda kod nekih slučaj. Prije toga sam sa prekidima bila skoro tri mjeseca na bolovanju. Ne znam kako se u ovoj mojoj situaciji obračunavaju porezi i prirezi iz dohotka niti tko ih uplaćuje državi. Ono što mene interesira je da li da podnosim zahtjev za povrat poreza za 2011. godinu. Ono na što imam pravo kada se radi o povratu poreza za prvu polovicu godine su kamate na kupnju prve nekretnine ali ne bi htjela, da se možda zbog ove gore moje opisane situacije desi, da eventualno možda ja moram, ako podnesem zahtjev za povratom poreza, vratiti novce državi. Ne znam u koji platni razred spadam i kako se to računa u ovoj situaciji kad dobivam plaću od svoje firme i HZZO.

Isprika ako sam bila nejasna u nečemu.

 

Najljepše zahvaljujem na odgovoru.

 

Srdačan pozdrav,

Anita

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se znalo imate li pravo na pvrat poreza , trebeli bismo imati uvid kolike su bile kamate po stambenom kreditu, uvid u IP karticu za 2010.godinu koju Vam mora dati Vaš poslodavac i potvrdu o isplaćenoj naknadi za 2010.godinu koju morate tražiti od HZZO-a. To su stvari bez kojih se nemože znati imate li pravp na povrat poreza i ako imate koliki je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija