Jump to content

Prolazak kroz crveno pomoć


Pinzel

Preporučene objave

Prošao sam kroz crveno u 23 h,padala je kiša,upalilo se zeleno svijetlo za pješake s druge strane ceste koje je praktički u ravnini zelenog na semaforu za mene.Zbunjen sam prošao kroz crveno i odmah to shvatio no nije bilo vremena kočiti,nikoga nisam ugrozio nije bilo ni pješaka ni auta osim jednog iza mene upravo policijskog.Upalili su rotirku ja sam se zaustavio,priznao prekršaj.Rekli su mi da je kazna 2000-5000 kn,2 boda i 3 mj. bez vozačke.S obzirom da je prvi prekršaj rečeno mi je da će to gotovo sigurno biti minimalna novčana kazna,2 boda i 3 mj. bez vozačke.Student sam bez ikakvih primanja.

1. da li se mogu žaliti i na tu minimalnu kaznu od 2000 kn da se smanji?

2. može li mi se ikako izreći samo opomena pa da ne ostajem privremeno bez vozačke?

3. koliko dugo (min. i max.) čekam na bilo šta iz policije s obzirom da na mjestu nisam primio ništa niti potpisao?

Molim pomoć...Unaprijed hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, napisati opširan prigovor u kojem navesti događaj do najsitnih detalja, priznati krivicu, izraziti kajanje i priložiti potvrdu o redovnom studentskom statusu i potvrdu iz porezne uprave o imovinskom stanju i tražiti manju kaznu, oslobađanje od troškova postupka i neizricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja.

 

Sud će vanraspravno, bez saslušanja okrivljenika i svjedoka odlučiti o visini kazne, ali nitko ne može sa sigurnošću reći kolika će se ona izreći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sada ne otvaram slicnu temu, a radi se o slicnom problemu pitat cu ovdje...pocetkom mjeseca me zaustavi policija i traži vozacku i prometnu i onda sljedi pitanje dali gledate semafore? Ja kao da u čemu je problem. On meni pa prosli ste na crveno ja ko ne nije bilo crveno i tako neka pricica a on me pita jeste li pili ja kazem da nisam i odem puhat kad sam napuho 0.00 on kaze uredu i da ga cekam u autu i frajer mi doleti za par minuta izvolite dokumente i laku noć. Prvo mi nije bilo jasno dali cu sad dobit kaznu ili ne jer mi nije rekao kazna vam je ta i ta ni mi je dao da potpisem nalog niti nista, mislio sam da je normalo popunio onu evidenciju da me zaustavio i to je to... no danas mi je stigla koverta s 2000 kn kaze + 110 kn troškova prekršajnog postuka + 3mj. zabrane upravljnja motornim vozilom B kategorij :-o:-? mislim nije mi jasno?... sada bi htio na pisat prigovor jer prvo prekrsaj nisam napravio, drugo student sam bez primanja tako da kaznu nemogu platiti, zanima me kako bi taj prigovor trebao izgledati što unutra da napišem da umjesto kazne dobijem bar opomenu ako ne ponipte taj nalog. E da i nikad prije nisam imao nikakvih prekšaja ni sam kažnjavan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opomena se može izreći samo ako je za pojedini prekršaj izrečena samo novčana kazna do 5.000 kuna.

 

U vašem slučaju je izrečena i zaštitna mjera, opomena neće proći.

 

Prigovor možete pisati radi:

1. poricanja prekršaja,

2. smanjenja kazne.

 

Ako poričete prekršaj, kao okrivljenik imate pravo se braniti na način koji smatrate najboljim za sebe, sud će svakako pozvati svjedoka policajca kojeg će ispitati o njegovoj poziciji i viđenom u tom trenutku, te odlučiti kome će prikloniti vjeru - okrivljeniku ili svjedoku.

 

Pozivanje svjedoka može povećati troškove postupka koji se kasnije mogu potraživati od oktivljenika ukoliko se proglasi krivim.

 

Nadam se da ne treba ponavljati da okrivljenik smije lagati sudu, a svjedok - ne.

 

Ako se prigovara radi smanjenja sankcije treba priložiti potvrdu o studentskom statusu i potvrdu o imovinskom stanju iz porezne uprave.

 

Prigovor se piše na običnom papiru, oslovljava na prekršajni sud i poziva na broj prekršajnog naloga, a predaje se u dva primjerka policijskoj postaji koja je prekršajni nalog izdala.

 

U tekstu prigovora navesti na što prigovarate i što prilažete kao prilog.

 

To je sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija