Jump to content

Sumnjičim suce za pomaganje nezakonitog sticanja imovine


pokradena

Preporučene objave

Poštovani,

u prvostupanjskoj i drugostupanjskoj presudi suci su :

1. moj nedvojbeni iskaz (vidljiv u zapisnicima sa svih ročišta) da "nisam niti znala a time niti dozvolila" u riješenjima obrazložili riječima "tuženica ničim nije ugrozila tužiteljičin navod" i "tužitenica nikada nije branila tužiteljici"...

2. dostavom drugostupanjskog riješenja na ime tužene (mene) u vrijeme dok sam bila u rodilištu a ne mojemu opunomoćeniku - izravno pomogli pravomoćnost na oglasnoj ploči suda(pošta nepropisno ne uručuje pošiljku i vraća je sudu - o prekršaju posjedujem izjavu nadležne pravne službe HP-e) Napominjem kako su riješenja i pozivi za plaćanje sudskih troškova poslije dolazili na opunomoćenikovo ime!!!

 

Na taj način su bivšim vlasnicima dijela mojeg gradilišta u praksi :

1. dodjelili prolaz - put preko njega do njihove zemlje te istima omogućili da otvore dodatni put do svoje zemlje koji im doduše treba nakon unutarobiteljske podjele bivše jedinstvene zemljišne cijeline sa drugim javnim putem preko njihovog gradilišta;

2. trajno uništili mogućnost gradnje na mojemu gradilištu koje ima status građevne parcele i u tu je svrhu od obitelji tužiteljice prije 20 godina Općina otkupila dio njihovog zemljišta, ostavivši im pješački prolaz - stazu.Napominjem da je 1990. za predmetno gradilište ishođena građevinska dozvola ali je zbog negradnje istekla.

 

Obavijestila sam tj. prijavila nadležnima u sudu te DORH-u predmetne suce, no kako do danas nemam odgovora a meni se pod prijetnjama fizičke likvidacije priječi pristup mojoj imovini i to pozivanjem na "moje suce"... molim savjet :

 

Kako pravilno i kome podnijeti kaznenu prijavu kojom sumnjičim grupu službenika i namještenika suda i pošte za organiziranje sa svrhom sticanja materijalne koristi odnosno nezakonito sudovanje?

 

Još samo opis: predmetno zadnje riješenje dostavlja se točno dan nakon mojega poroda (14.07), iako je u kancelariju suda "ušlo" mjesec i više ranije. U kancelariji suda radi jedna susjeda a i jedna od sutkinja obližnja je susjeda...

Unaprijed zahvalna !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sam sam u posjedu presuda u kojima se spominje da "tuženik priznao" nešto za što je iz sve raspoložive dokumentacije vidljivo da nije priznao. Ali prilično sam uvjeren, zbog prirode spora, da se radi o najobičnijem šlamperaju pri rutinskom otaljavanju predmeta, a ne o korupciji ili nečem sličnom. To tek toliko da znate da to tako nažalost funkcionira.

 

Konkretnije, u vezi s vašim problemom.

 

1. Formalno gledano, ako niste znali za nešto onda sigurno niste ni branili nekom da to napravi. Dakle, drugi navod suda je tehnički točan. Da li ste takvom izjavom "ugrozili navod" (valjda pobili ili opovrgli ili doveli u sumnju), to se iz ovog što ste napisali ne može zaključiti.

 

2. Niste napisali o kakvom se rješenju radilo i na koji način vas je nepravilna dostava oštetila. U načelu na drugostupanjske odluke nema redovnog pravnog lijeka, a na drugostupanjska rješenja po žalbi na prvostupanjsko raspravno rješenje niti uopće nema lijeka, pa ako niste imali namjeru posegnuti za izvanrednim lijekovima ili nisu bili mogući, ne vidi se kako ste opisanom dostavom oštećeni.

 

Zbog nepravilne dostave mogli ste tražiti povrat u prijašnje stanje čim ste doznali za to.

 

Protiv drugostupanjske presude još uvijek su u propisanom roku mogući izvanredni pravni lijekovi, revizija(u nekim slučajevima) i ustavna tužba.

 

Kaznene prijave podnose se Općinskom državnom odvjetništvu, i nemaju propisanu formu. Ako ste poslali DORH-u, oni to trebaju proslijediti nadležnom odvjetništvu ako utvrde da nisu izravno nadležni. Važno je da jasno opišete i dobro argumentirate to što tvrdite, i da navedete sve dokaze koji su vam poznati odnosno ukažete na dokaze koje treba pribaviti.

 

Otprema iz sudske kancelarije u roku od mjesec dana nije ništa neobično na većim i opterećenijim sudovima, zna biti i puno dulja.

 

Ako ste sumnjali na veze između sudaca i protustranaka koje se mogu dokazati, a koje su mogle utjecati na odluku, trebali ste tražiti izuzeće suca/sutkinje. No, susjedski odnos sam po sebi nije dovoljan argument za izuzeće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Ako sumnjate u zakonitost rada sudaca tada možete uputiti podnesak Pravosudnoj inspekciji ministarstva pravosuđa da preispita zakonitost rada u tim predmetima .

Savjetujte se sa Općinskim državnim odvjetništvom ima li osnove za kaznenu prijavu na temelju Vaše dokumentacije .Sa prijavama budite oprezni jer neistinita prijava predstavlja kazneno djelo.DO savjetuje podnositelja prijave na posljedice .

Stranka nema dužnost trpjeti služnost bez naknade .Stranka ima pravo tražiti i ukidanje služnosti .

Za sve Vam je potreban savjet pravno educirane osobe .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija