Jump to content

vozacka preuzimanje


crysis26

Preporučene objave

pozdrav svima!!-dali je obavezno podici vozacku iz policijske uprave nakon oduzimanja,ili se moze cekati da istekne zabrana upravljanja vozilom,pa onda otici po dozvolu,dali to ima ikakve veze na kaznu...inace vozacka mi je oduzeta 1.maja,kaznu sam platio uredno 2000kn,samo cekam da istekne zabrana,ALI nisam je podigao nikako u postaji od tada,kad sam zvao dezurni policajac mi je rekao da ce mi zabrana poceti tec tek kad ju podignem kod njih,a vec je proslo skoro tih 9mj...help!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekati.

 

Negativni prekršajni bodovi su posljedica presude, određuju se naknadno i radi njih se i izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja.

 

Različiti su oblici postupanja policije i sudova u Hrvatskoj, kao da se radi o dvjema ili više različitih država, tako da se ne može sa sigunošću reći kako će to završiti.

 

Kako je već napisano, mogli ste voziti od isteka mjere opreza od 8 dana do obavjesti o izrečenoj zaštitnoj mjeri koju još niste ni primili.

 

Zaštitna mjera zabrane upravljanja jest kazna i ona je trebala biti izrečena u prekršajnom nalogu koji je postao pravomoćan.

 

Pravilo glasi da sud ne može izreći veću kaznu od one izrečene u prekršajnom nalogu, a da vam sada sud izriče zaštitu mjeru ne smije jer je ona kazna, a nitko vam nije dao mogućnost da prigovorite visini te kazne.

 

Idite u policiju po vozačku dozvolu, normalno vozite i redovito primajte poštu.

 

Kad i ako nešto dođe javite se ovdje.

 

Zastara za izvršenje prekršajne sankcije iznosi 3 godine nakon pravomoćnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija