Jump to content

greška ZK odjela


Tilda9

Preporučene objave

Pri upisu oporučnih nasljednika, ZK-odjel je pogriješio i previdio postojanje dva upisa oporučitelja u zemljišnoj knjizi na istoj čestici, po dvije razne osnove. ZK-odjel je uzeo u obzir samo posljednji upis oporučitelja te je tako njegovim nasljednicima upisao manji dio nego što im stvarno pripada.

 

Kako se zove pravni podnesak kojim se traži ispravak greške ZK-odjela? I da li postoji rok za traženje ispravka greške krivog upisa djelatnika ZK-odjela, odnosno rok za podnošenje takvog podneska/tužbe/zahtjeva/ili-kako-se-već-to-zove?

 

Hvala lijepa na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li razumijete što pitam?

Trebam li nešto pojasniti?

 

Trebam pomoć za sastavljanje tužbe kojom tražim da ZK odjel ispravi grešku lpki ke napravio pri upisu nasjednika, jer im je zapisao manje nego što je trebao.

 

Konkretno, njihov prednik je bio 2 puta upisan kao suvlasnik te čestice, jednom po nasljedstvu po ocu gdje je imao 1/8, a drugi put po sporazumu s rođakom, gdje je dobio 1/24. Dakle, imao je ukupno 3+1 / 24, tj. 4/24. A ZK odjel je njegovim nasljednicima upisao ukupno 1/24, a onaj prethodni upis od 1/8 vjerojatno nije vidio.

 

I zanima me postoji li zastara roka za taj zahtjev za ispravkom krivog upisa. Konkretno, radi se o zapisu iz 1928. no izgleda da smo mi prvi otada koji su primjetili tu grešku, jer se tek sada ta zemlja počela parcelirati i prodavati, a sve do sada je to bila šuma i šikara oko nedostupne uvale.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija