Jump to content

d.o.o. transakcijski račun


Mig-21

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Da li tvrtka d.O.o. koja je u "mirovanju" ,nema aktivne djelatnosti za sada (nema uplate i isplate sa računa) i koja je prijavljena kod HGK da je u "mirovanju" mora imati po zakonu otvoren transakcijski račun u banci u koliko je u tom nazovi stanju mirovanja? Pitam stoga jer mi neki kažu da, neki ne (mislim na knjigovođe). U tom bi slučaju jedini promet bio plačanje naknade banci za vođenje računa, pa je to samo nepotreban trošak za tvrtku.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

pozdrav,

imam pitanje

 

Firma već preko godinu dana ne radi te nije imala nikakvih transakcija , te je trenutno u nekoj mrtvoj fazi (dok se ne skupe novci za zatvaranje firme, točnije, pokretanje stečaja).

 

Prije koji dan je došla obavijest od banke da otkazuju poslovnu suradnju (da se vrate sve kartice i oprema (za internet bankarstvo) i podmiri dug prema banci) i zatvara se račun.

 

Sad me zanima, da li d.O.o. (koji ne posluje već duže vrijeme) mora imati otvoren račun u banci?? (kako sam rekao, kroz koji mjesec bi se pokrenuo stečaj)

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija