Jump to content

Mirovina DVO u koju ići


zenga111

Preporučene objave

...pošto vise nema otpremnine 6 bruto plača osobnog čina i 525 kn po mjesecu rata ,zaklj.do 30.6.1996.g.vec samo 3 prosj.palče oko cca 10 000kn prilikom odlaska iz dvo.

 

...tesko je reci,Vi znate dal ste bolesni ili ne?Tko zna da li ce vas vojna komisija onesposobit za dvo ili ne itd.

 

..ako ste bolesni liječite se pa bude čl.11,ako niste bolesni,uzmite 6a....mada ja bi ostao raditi ako je moguce na vasem mjestu,jer mirovina/ne će biti small...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja bih ostao ali tjeraju polako i onda gledam što činiti, dali pokušati produžiti agoniju ili tražiti nešto po čl.11, imam oštećen sluh, dokazano na zadnjim lj. pregledima, i herniju na 4 i 5 pršljenu te visoki krvni tlak, imali šanse za čl, 11 s još nekim dodatcima bolesti. i zna li netko koliko bi bila cca 6 ili 6 a te 11., 24 god efektive 30 mir. ukupni staž 35 plaća uvećana 20%. zadnji 4 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

članak 11, više nije dobar ako nemate rvi,a članak 6 a vam je lako izračunati, vaših 10 godina najboljih uzastopce podijelite sa državnim prosjekom svake godine, zbrojite koeficijente te pomnožite sa aktualnim vrijednosnim bodom koji objavljuje mirovinsko za svaku godinu te uvečajte za 45%, nakon toga morate umanjiti prema odluci vlade zavisi od izračuna dal je 8%,12&,16% ili 20% ako je mirovina preko 5 000 kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moslim da po čalnku 11 bez HRVI više niti nemožeš ( odnosno ako i odeš bila bi ti civilna a to je katastrofa) 6a bez otpremnine je manja nego po čl. 6. Znači kako stvari stoje jedino 6 ti preostaje a najsigurnije ti je da provjeriš u HZMO kolikva bi ti takva bila prije negoli se odlučiš na mirovinu da nebude neugodnih iznenađenja.Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Kolega,kako se to kod Tebe rasplelo? Jesi u mirovini i u kojoj?

U sličnoj sam situaciji( nnr,46 godina,nisam hrvi,24 efektive,30 za 6 i 36 mirovinskog).

Na zadnjem liječničkom (2008.) ozbiljni problemi s vidom,ali sam opstao.

Neki dan su mi na personalnom savjetovanju priopćili su mi da sam na listi za izdvajanje s datumom 30.rujna i to po članku 6.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija