Jump to content

ZK ulužak i katastar


Jure1979

Preporučene objave

Dobio sam darovnim ugovorom od starog zemlju na selu 85 god. i tada se ispostavilo da nije na njegovom imenu i tuženjem na sudu tada pok. vlasnika to se u katastru upisalo na moje ime.

Posle dobijene dozvole za izgradnju stambenog objekta napravio sam kuću. Sve legalno(izgradnja,struja,voda). Sada posle 35 god. nalazim da u ZK ulošku stoje 6 suvlasnika pored mene kao vlasnika 72/96, a na katastarskom planu sam jedini vlasnik.

KAKO IZBRISATI OSTALE SA ZK ULOŠKA???

HVALA SVIMA UNAPRIJED!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što znači tuženjem na sudu ste upisani u katastar? postoji li presuda? katastar označava tko ima faktičnu vlast-činjenica a ne pravo pomaže u dokazivanju, međutm vi se morate upisati u ZK a potreban je pravni osnov ugovor ( O DAROVANJU ILI KUPOPRODAJI ALI SAMO OD ONIH UPISANIH U zk ILI NJIHOVIH NASLJEDNIKA) ILI SUDSKA PRESUDA TEMELJEM RAZNIH OSNOVA.

ako se oni koji su upisani u zk ili njihovi nasljednici ne protive vašem pravu vlasništva to je lako riješiti,međutim ukoliko se protive morate voditi pravi parnični postupak i imati adekvatnu stručnu pomoć, razni su osnovi dosjelost,nasljeđivanje,kupoprodaja,darovanje,čak i ako je izgrađen objekt koji je upisan u poseban zk uložak u odnosu na zemljište prije stupanja na snagu zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Te 1985 sam odlučio pravit kuću na selu i do tad mislio da je to na mom ocu ali smo tada otkrili da je to zemlja upisana ne pokojnika. Tada sam tuzio istog na sudu i dobio. Ali sada su tu upisani neki njegovi rodjaci koji su takodje pokojni. Tako da su upisani u zk pored mene. Ta zemlja je u vlasništvu moje porodice unazad 100-ne godina.

Rijesenje koje je doneseno nemam,stari ga je izgubio. Imam samo poziv suda. Mom pravu vlasništva se niko ne protivi ali meni je potreban zk uložak u kojem stoji 1/1 vlasništvo radi podizanja kredita.

1.Imam darovni ugovor kojim moj otac tu česticu zemlje daruje meni.

2.Katastarski plan na kojem je čestica zemlje 1/1 moja

3.Građevinsku dozvolu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otiđite u zk odjel Općinskog suda i tražite da vam izdaju presliku pravnog osnova upisa tih rođaka u zk, moraju vam to dati da ne bi bilo zabune, tako će te doznati temeljem čega su upisani,možda niste proveli postupak upisa u zk temeljem pravomoćne presude koju navodite a oni su upisani nakon smrti tuženika temeljem rješenja o nasljeđivanju po službenoj dužnosti ako je tako bilo ali nije problem doznati

poštovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija