Jump to content

preuzimanje dijela mirovine od pokojnog oca


veljo

Preporučene objave

molim da mi pojasnite što mi je potrebno da bih preuzeo dio mirovine(u razdoblju od 01.08.do 13.08) od pokojnog oca koji je preminuo 13.08.2011 godine a sa kojim sam imao potpisan ugovor o doživotnom uzdržavanju(u kojem stoji da poslje njegove smrti svu pokretnu i nepokretnu imovinu ostavlja meni)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spomenuti dio mirovini nije moguće podignuti ni na koji način već samo nakon provedenog ostavinskog postupka. Dakle, s rješenjem sa ostavinske rasprave moguće je postupiti na dva načina: (1.) ukoliko je pokojnik primao mirovinu putem uplata na tekući račun u nekoj od banaka, treba s rješenjem otići u tu banku, zatvoriti tekući račun i ako je to tako u rješenju navedeno, podignuti taj sporni dio mirovine, ili (2.) ako je isplata mirovine išla putem izravne dostave, tada treba otići u ZMIOR, opet s rješenjem s ostavinske rasprave i zahtijevati isplatu. pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo mi je nelogicna godina smrti..

 

Članak 115.

 

(1) U slučaju smrti korisnika prava iz ovoga Zakona, prava po ovom Zakonu utvrđuju se zaključno sa zadnjim danom u mjesecu u kojem je umro.

 

(2) Dospjela novčana primanja iz ovoga Zakona koja nisu isplaćena zbog smrti korisnika isplatit će se nasljednicima korisnika prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija