Jump to content

NutCoco

Korisnik
 • Broj objava

  79
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O NutCoco

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dnevnica je za pokrivanje troškova hrane i pića te prijevoza na samom odredištu (npr. lokalni autobus od hotela do mjesta sastanka).
 2. NutCoco

  Boraviste

  Napisala je da na trenutnom poslu nema putne troškove jer ima prijavljeno boravište koje je samo 1.5 km od posla.
 3. NutCoco

  Tumačenje presude

  Piše da ga preuzima u 14.30 u vrtiću (ili na adresi majke) te da sutradan vodi u vrtić (ili na adresu majke). Djeca se obično ujutro vode u vrtić pa mi se čini da su željeli da se tada vrati dijete. Pretpostavljam da je ovaj dio s adresom majke za preuzimanje i vraćanje dodan kako bi se pokrile i situacije ako dijete nije u vrtiću kada ga se treba preuzeti ili ne treba ići u vrtić kada ga treba vratiti.
 4. Mislim da nije bitan broj sati nego ukupna godišnja plaća odnosno ukupno plaćeni porezi i doprinosi koji moraju biti jednaki 12x "propisana" direktorska plaća. Zaposlen sam u jednoj firmi na puno radno vrijeme i plaća mi je manja od direktorske. Vlasnik sam i direktor druge firme u kojoj nisam bio zaposlen. Prošle godine, uz dozvolu poslodavca, zaposlio sam se i u svojoj firmi na 15 sati mjesečno od devetog mjeseca. Plaća mi je u mojoj firmi razlika između direktorske i plaće iz prve firme. Da nadoknadim razliku od početka godine do tada, moja firma mi je do kraja godine uz svaku plaću isplaćivala i bonus. Na taj način do kraja godine primio sam ukupno 12 direktorskih plaća i sve je bilo kako treba. Čak sam nedavno dobio i povrat poreza za 2019. jer računovođa za drugu plaću nije koristio ostatak olakšice koji nije iskorišten kod prve plaće, ali tako smo se i dogovorili.
 5. NutCoco

  Pitanja oko punomoći.

  Potpuno mi je jasno, ali sam osobno više puta doživio da ljudi stvarno misle da se trebaju potpisivati imenom i prezimenom osobe koja ih je opunomoćila.
 6. Hvala. Tražit ćemo onda radnu dozvolu.
 7. NutCoco

  Pitanja oko punomoći.

  Meni pitanje zvuči kao da pita hoće li se punomoćnik potpisati svojim potpisom ili će punomoćnik pri potpisivanju švrljati ime i prezime prodavatelja.
 8. Koliko traje procedura odobravanja privremenog boravka državljanki BiH koja sklopi brak s hrvatskim državljaninom u Zagrebu gdje će nastaviti živjeti? S dozvolom privremenog boravka može raditi u Hrvatskoj? Na koliko joj se odobrava privremeni boravak, tj. ako ga dobije na godinu dana, možemo li s njom sklopiti ugovor na neodređeno ili moramo na određeno? Druga mogućnost je da odmah tražimo radnu dozvolu koja se navodno rješava u roku nekoliko dana pa se šefica nada da bismo je mogli prijaviti već od 29. 6. Pretpostavljam da smo tada opet ograničeni ugovorom na određeno dok traje radna dozvola koja može biti do godinu dana. Ili se varam? Mislim da sklapaju brak ovaj vikend pa razmatram što bi nam bilo jednostavnije (manje papira, ugovora, promjena...), a da počne raditi u prihvatljivom vremenskom razdoblju.
 9. Jeste li možda imali nekakav porezni dug pa su ga podmirili od tog povrata? Ako imate e-građani, provjerite svoju porezno-knjigovodstvenu karticu tamo.
 10. Mislim da je to došlo iz SAD-a. Ugovori za teretane koje plaćaš i kada se preseliš 50 km dalje, a posao ti je još 50 km dalje u suprotnom smjeru od teretane, i slične stvari.
 11. Firma ima skuter koji je bio registriran do 31. 8. 2018. Prije samog isteka registracije skuter se pokvario, nije bio u voznom stanju. Konačno sam ga danas prevezao u servis. Ako i kada ga poprave, htio bih ga ponovo registrirati. Nešto mi zvoni da sam ga možda trebao odjaviti, vratiti tablice... (nisam nikad primio neki dopis) Što mogu očekivati kada se pojavim u stanici za tehnički pregled?
 12. Znam jednu firmu koja je u Zagrebu dvaput mijenjala svoje sjedište uz ugovor o zakupu adrese i poštanskog sandučića. A mislim da ni pri osnivanju nisu imali ugovor o najmu prostora, ali za to nisam siguran. A firma u kojoj radim drugoj pravnoj osobi (predstavništvo slovenskog doo) iznajmila je adresu i poštanski sandučić kako bi na našu adresu prebacili svoje sjedište.
 13. Mora li nužno biti ugovor o najmu prostora? Je li dovoljan ugovor o najmu adrese i poštanskog sandučića za npr. 50 ili 100 kn mjesečno?
 14. Laičko mišljenje, ako je roba ili usluga isporučena u četvrtom mjesecu, račun bi trebalo izdati za taj mjesec. Ako nije isporučeno, onda se u četvrtom mjesecu treba izdati račun za predujam, a u petom mjesecu, kada se isporuči plaćeno, izdati storno računa za predujam i izdati račun.
×
×
 • Napravi novi...