Jump to content

Kako ne platiti opoziv punomoći


Teofida

Preporučene objave

Mogu li se ikako izvući da ne platim naknadu za opoziv punomoći odvjetniku koji nije učinio baš ništa za moj slučaj? Naknada je dogovorena u fiksnom iznosu. Npr. mogu li svoju nekretninu, zbog koje je sklopljena punomoć, darovati članu obitelji? Imam li u tom slučaju obvezu plaćanja otkazivanja punomoći? Punomoć je dana za zastupanje u kupoprodaji nekretnine, ali je potpisana na standardnom obrascu tog odvjetnika (dakle, u punomoći nije izričito navedeno da se to odnosi samo na taj i taj slučaj) i nije ovjerena kod javnog bilježnika.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

hvala na brzom javljanju, ja nisam bila dovoljno jasna.

Dakle, uz punomoć je potpisan i sporazum o visini nagrade ako dođe do kupoprodaje po višoj cijeni od ponuđene odnosno paušal ako se ne postigne bolja cijena. Budući da ništa po tom pitanju nije napravljeno želim otkazati punomoć. Sada me zanima mogu li izbjeći plaćanje tog paušala.

Naime, u sporazumu nije navedeno da sam dužna platiti paušal ( za kojeg odvjetnik nije naglasio da se plaća PDV na taj iznos) nego postotak bez obzira dođe li do kupoprodaje ili ne. Dakle, smatram da me odvjetnik prevario 8iako tko mi je kriv što nisam sve dobro pročitala). Uz to, ponio se krajnje bezobrazno i neetički. No, ne želim to rješavati putem suda i komore ako ne moram. Zato me zanima obvezuje li me taj paušal ako nekretninu darujem članu obitelji ili me neplaćanja paušala može spasiti (ne daj Bože) samo smrtni slučaj?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija