Jump to content

Pravo na drugo mišljenje


ZastoJa

Preporučene objave

Čekajući u hodniku bolnice čitam kako pacijent po nekom Zakonu ima pravo na drugo mišljenje.

 

Ja imam određenu dijagnozu. Moj fizijatar kaže 10 dana terapije, ako ne prođe, operacija, a na nalazima neurolog preporuča 3 mjeseca intenzivne terapije (a neformalno mi je onako rekla da se to za 3 mjeseca uvijek riješi, da će biti OK nakon 3 mjeseca, da se operacija radi u extremnim slučajevima, što se slaže sa brojnom literaturom koju sma proučavala). Dakle, fizijatar se ne drži preporuke neurologa. Sem toga, to čudi i moju liječnicu opće prakse, kaže da nikad nije čula da bi netko sa mojom dijagnozom i u mojim godinama (33)išao odmah na operaciju.

 

Dakle, imam li ja pravo tražiti od liječnice opće prakse da mi da uputnicu za fizijatra u drugoj bolnici?

 

I još nešto - mogu li uputnice za takve slučajeve, dakle, kad bolest nije životno ugrožavajuća, imati oznaku "hitno" ili se to za fizijatra i fizikalne terapije ne radi?

 

Moja bolest je progresivna i neurolog mi je rekao da moram odmah na terapiju, kao, kaj sam čekala, a ja sam dobila svega 10 dana pred godinu dana i do sad čekala na red na neke pretrage još, jer kao, nije to ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

Dakle, imam li ja pravo tražiti od liječnice opće prakse da mi da uputnicu za fizijatra u drugoj bolnici?

 

 

Pacijent ima uvijek pravo tražiti drugo stručno mišljenje o svome zdravstvenom stanju. Drugo stručno mišljenje , pacijentu je, na usmeni ili pisani zahtjev, obvezan dati svaki zdravstveni radnik visoke stručne spreme i odgovarajuće specijalizacije, koji nije sudjelovao u izravnom pružanju određenog oblika zdravstvene usluge pacijentu (onom prvom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija