Jump to content

Sletio s ceste i udario pješaka


Rotten

Preporučene objave

Naime, skretao sam u desno na semaforu na kojem je bilo zeleno, nije bilo niti jednog drugog auta niti bilo kakvog drugog razloga za žurbu. Na polovici skretanja prednji kraj auta mi je proklizao ako se ne varam zbog masne ceste pošto temperatura nije bila ispod nule. Pokušao sam zakočiti ali onatoč tome što auto ima abs nisam mogao ponovno uhvatiti putanju te sam se popeo na pločnik na kojemu sam udario pješaka. Gospodin je, hvala Bogu, dobro, zadobio je lakše tjelesne ozljede, koju modricu i šav na prstu ruke. Pomogao sam čovjeku do dolaska hitne i policije. Nisam bio alkoholiziran, niti sam brzo vozio, sasvim normalno skretanje kao i milijardu puta prije toga. Znam da sam u ovakvoj situaciji automatski kriv što nisam prilagodio brzinu uvjetima na cesti i naravno da sam odmah priznao krivnju. Zanima me za što će me policija još teretiti i kakve su sankcije? Drugi dan sam bio u osiguranju i tamo sve to opisao, mogu li još nekako pomoći čovjeku da se naplati od mog osiguranja pošto sam mu oštetio i aparat za kokice? Kakve će poteze nakon toga osiguranje povući prema meni? Bio sam odmah nakon osiguranja i kod gospodina da mu se ispričam, vidim kako je i predam formulare od osiguravateljske kuće koje bi on trebao ispuniti. Što dalje mogu očekivati i mogu li još nešto učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slijedi 2.500 kuna kazna + troškovi očevida i prekršajnog postupka.

 

Platite čovjeku ostatak razlike koje ne dobije od osiguranja za aparat.

 

Gubite dio bonusa od police ili ulazite u malus. Ovisi o visini isplaćene odštete.

 

Bez obzira što ste bili osigurani, oštećeni i vas može privatno tužiti, ali ako na osiguranju potpiše papirić da su to sva sredstva po tom štetno događaju - gubi to pravo.

 

Teško je unaprijed više reći bez uvida u spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija