Jump to content

Molim Hitan savjet oko imovine koju koriste Vatrogasci


zekopz

Preporučene objave

Poštovani molim vas da mi netko da savjet kako riješiti problem oko vlasništva nekretnine na kojoj se nalazi vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji je prisvojila Općina na jedan nepravedan naćin.

P.S. - Da pojasnim član sam uprave DVD-a koje je osnovano 1926 godine, te je sa zgradom na jednoj parceli već 85 godina. Nadalje od strane jednog mještanina darovano je zemljište osnovnoj školi oko 1927 godine u zamjenu za zemljište gdje se nalazi vatrogasni dom i spremište. Imovinsko pravni odnosi su bili nerješeni do negdje 1984.godine kada zemljište prelazi u vlasništvo tadašnje mjesne zajednice. Od tada je u katastru vlasnik zemljišta 1/1 bio DVD, do 2010 godine, dok u gruntovnici nije bilo preneseno vlasništvo -ostalo je na osnovnoj školi. Tijekom 2010.g. Općina sklapa sporazum o prijenosu vlasništva nekretnine između škole i općine mimo znanja DVD-a i uknjižuje se kao vlasnik 1/1 u gruntovnicu. Potom da bude stvar još ljepša i u katastar a mi neznamo na kojoj osnovi i sa kojim pravom.

Pitanje: Da li je općina u ovom slučaju napravila ono što nije smjela i ako postoji šansa da li mi kao korisnici 85 godina zemljišta (Vatrogasno društvo) tužbom na dosjelost (nemamo izvorne dokumente o darovanju zemljišta) možemo zatražiti vlasništvo i temeljem kojeg zakona. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija