Jump to content

prekoračenje brzine


Dinosaur75

Preporučene objave

Pozdrav svim forumašima.

Molio bih savjet / nekoliko informacija o jednom prekršaju koji mi se dogodio jučer. Naime, prilikom kretanja prometnicom prošao sam pored civilnog policijskog automobila (presretača) koji se pokušavao uključiti sa sporedne ceste na glavnu hodom unatrag. Nisam ga propustio, ali sam ga prepoznao po registraciji. Vozio sam oko 60 km/h gdje je ograničenje 50 km/h. Slijedeći 1 km vožnje me zaustavio i službenik me pozvao u policijski auto gdje mi je pokazao snimku. Uglavnom, na snimci se vidi da policijski auto ubrzava preko 90 km/h i vrši mjerenje prosječne brzine koji iznosi 77 km/h ( u tim kadrovima se stražnja svjetla mog auta tek naziru). U trenutku kada me sustigao, njegova brzina bila je 64 km/h.

Po mojem, mjerenje nije izvršeno sukladno pravilniku (praćenje 200 m konstantnom brzinom )te sad pišem prigovor.

Moja pitanja su:

1. Tko analizira snimku i utvrđuje vjerodostojnost mjerenja?

2. Ako se dokaže moje stajalište, da li imam pravo na povrat troškova koji će nastati mojim odlaskom na Prekršajni sud (prijevoz, gubitak radnog vremena,..)?

3. Da li postoji kakva sankcija za policijskog službenika ukoliko se utvrdi da je tražio naplatu kazne na temelju nevjerodostojnog mjerenja?

 

Hvala na odgovorima.

 

D.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopće nije točno da se mora mjeriti samo vozilo koje se kreće konstantnom brzinom.

 

Što ako se radi o samoubojici koji u naselju se želi zaletiti do brzine od 250 km/h i ubiti 50 ljudi, po toj logici ga policija ne smije zaustaviti dok ne stabilizira svoju brzinu.

 

1. Policija je dužna vršiti ispravna mjerenja. Ako se netko koristi rezultatom koji je dobiven neispravnim mjerenjem, čini prekršaj, a Republika hrvatska ne može prekršajno odgovarati. :-D Pišite prigovor sudu, a sud će ispitati policijskog službenika.

 

2. Vaše stajalište se ne može dokazati.

 

3. Ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija