Jump to content

Mogući problemi s nasljeđivanjem


Luna000

Preporučene objave

Uglavnom priča glasi ovako...otac posjeduje obiteljsku kuću i nešto poljoprivrednog zemljišta..majka nije živa..u očevoj obiteljskoj kući s ocem na jednom katu živim ja sa svojom obitelji, a na drugom katu živi brat sa svojom..kuća još ima i potkrovlje..imamo još i sestru..uglavnom..ako i kad otac umre i bude bez oporuke..kako se dijeli nasljedstvo..tj..ova obiteljska kuća..tj..ako ja ulažem u jedan kat, brat u drugi..dali po tome imamo neke privilegije pri nasljeđivanju istih..ili se sve kao jedna nekretnina bez obzira tko i koliko dugo živi u njoj dijeli na tri dijela? Dali je moguće da me netko može otjerati s tog kata? Nadam se da ste razumijeli pitanje..puno hvala na savjetima i odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I dali ja mogu tražiti od oca da mi daruje, ili napiše nekako da ostavlja npr to prizemlje meni...s tim da ne treba vršiti etažiranje trenutno, i da ne treba sazivati cijelu obitelj za to...naime ne želim njihovo, želim samo ovo gdje sad živim..a znam da če mi jedno od njih dvoje sigurno raditi probleme da ih sazovem i kažem da želim to za sebe...htjela bih napraviti nešto po tom pitanju sada da se zaštitim da kad oca ciše ne bude ne završim na ulici..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sva ulaganja u nekretninu vlasnika pripadaju vlasniku.

Vlasnik moze raspolagati dijelom nekretnine u kojem zivite, te na osnovu ugovora o poklonu s vlasnikom mozete steci vlasnistvo. U tom sklopu bi se trebala izvrsiti parcelacija porodicne stambene zgrade.

Za ugovor o poklonu ne treba saglasnost ostalih srodnika.

Samo u slucaju da se radi o ustupanju i raspodjeli nekretnina odnosno imovine za zivota na sve nasljednike bi bila potrebna njihova saglasnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno vam hvala na odgovoru, znači mogla bih tražiti od oca da mi pokloni taj dio kuće, tj, valjda se to zove darovni ugovor ili kako već (oprostite na neznanju)..u kojem bi trebalo pisati da nakon njegove smrti ja nasljeđujem taj dio kuće?? Dali se to radi kod javnog bilježnika ili? I dali kad pišete o parcelizaciji kuće mislite na etažiranje, i kako se to provodi, tj, što je sve potrebno za to i kome se obratiti? Puno pitanja imam ali zahvalna sam na svim odgovorima, puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija