Jump to content

Molim pomoć: neisplata plaće, platne liste, itd.


chegrtusha

Preporučene objave

Pozdrav,

 

radila sam u d.O.o. koji je u vlasništvu mog prijatelja i njegovog partnera (baš sam morala na vlastitoj koži naučiti da ne valja miješati prijateljstvo i posao, nisam slušala starije i pametnije).

 

Uglavnom, dobila sam otkaz kao teh.višak, ali nikada nisam dobila svoj primjerak ugovora o radu, niti platne liste. Ostali su mi dužni 3 plaće.

 

Kako su me mjesecima zavlačili, prije 2 tjedna sam im poslala ZZZP u kojem tražim: isplatu zadnje 3 plaće, moj primjerak ugovora o radu, IP obrazac i platne liste. I to u roku predviđenom zakonom.

 

Danas sam dobila njihov odgovor kako su moje zahtjeve proslijedili odvjetnici, te da mi nisu u mogućnosti odg. u traženom roku jer im je odvjetnica na bolničkom liječenju. Odgovorit će u toku slijedećeg tjedna, a u međuvremenu me pozivaju na sastanak kako bismo "eventualne nesporazume razriješili na obostrano zadovoljstvo". A na nijednom dosadašnjem sastanku nismo ništa riješili, osim što mi pričaju priče i dobiju na vremenu. Jer firma navodno nema novaca, ali ima nekretnine koje kao pokušavaju prodat. Da nisu još dvije nove firme otvorili, imali bi keša za isplatit me...

 

Mislim, tako se mogu izvlačiti do zastare. Ako podnesem prijavu Drž.inspektoratu-znam da na taj način neću doć do plaća, ali hoću li bar dobiti platne liste pa da pokrenem ovrhu?

 

Ili da čekam što će odg. kad se konzultiraju s odvjetnicom? Šta da radim??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija