Jump to content

Moj automobil vozio neko drugi i skrivio prometnu nesreću


zec_23

Preporučene objave

Poštovani,

 

prije par dana mi je na kućnu adresu došao izvanparični postupak Croatia Osiguranja da sam drugooptuženi u postupku koji se dogodio 1994. godine. Ja sam tada bio u ratu, a automobil sam posudio poznaniku. Njegov kolega (kojeg ja uopće ne poznam) i on su se vozili i skrivili prometnu nesreću (bez smrtnih stradanja, samo materijalna šteta automobila). Taj koji je vozio tereti se kao prvooptuženi, a mene terete kao drugooptuženog jel sam ja vlasnik vozila, a uopće nisam sudjelovao u toj nesreći(s tim da auto uopće nije bio registriran u tom trenutku nesreće, ali kad sam mu posudio bio je registriran, a ja sam otišao u rat). Nakon gotovo 17god mi dolazi tužba (sa slikama i svim priloženim argumentima) i neznam što da radim. Još je jedna stvar bitna automobil je bio na "Zagreb parkingu" prije nesreće jer je dotični kojem sam posudio automobil stao na invalidsko mjesto i "pauk" je dignuo automobil. On je bez plaćene iakve kazne podigao taj auto na "Zagreb parkingu" i skrivio kasnije nesreću, a meni je kasnije također došla kazna parkinga koju sam naknadno morao platiti. Da li "Zagreb parking" može izdati moje vozilo nekome drugom bez mog dopuštenja i što mislite općenito o mom slučaju?? Neznam iskreno što da radim??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morati će te k odvjetniku.

 

I to onom koji se od devedesetih bavi obveznim pravom.

 

Trebati će dobro provjeriti tadašnje propise koji su uređivali obvezno pravo i odnose u osiguranju i da li je i u kojoj mjeri solidarno odgovarao vlasnik vozila.

 

Mora se napraviti detaljan uvid u spis i provjeriti kako je tekla parnica između oštećenog i osiguravatelja i kada je izvršena isplata.

 

Ako je od isplate prošlo više od 5 godina nastupila je zastara regresnog potraživanja.

 

Toliko se može reći na temelju iznešenih informacija, a više može reći samo dobar odvjetnik kad napravi uvid u spis.

 

Novi upit postavite na donjem linku:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewforum.php?forum=38

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Situacija je slijedeća; moja majka je nedavno kupila svoj auto i to na firmu. Mene samo zanima da ukoliko bih ja posudio auto i da za to vrijeme dođe do kakve oštete na automobilu , je li bi se osiguravajuća kuća za to pobrinula? i da li ja smijem voziti taj auto, buduci da je kupljen na firmu?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguranje pokriva ako se vozilom koristi za ono što je vozilo namjenjeno i ako njime upravlja vozač koji ima odgovarajuću vozačku dozvolu.

 

Državni inspektorat i inspekcija cestovnog prometa provjerava da li službena vozila imaju popunjen putni list i da li tim vozilima upravljaju osobe zaposlene u toj pravnoj osobi, odnosno da li je vozilo zakonito iznajmljeno ili zakonito posuđeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija