Jump to content

Skrivio lakšu prometnu nesreću pod utjecajem alkohola


vidaspeed

Preporučene objave

Pozdrav ljudi!

Imam jedan problem,nadam se da ćete mi moći pomoći.

U sub.sam skrivio lakšu prometnu nezgodu(ogrebao parkirani automobil)pod utjecajem alkohola,te nakon toga otišao s mjesta nezgode.Parkirao sam se nedaleko mjesta nezgode iza zgrade s namjerom da pričekam da se stvari slegnu,no nisu prošle minuta-dvije i policija me pronašla.Nisam stvarao probleme,pristao sam dati izjavu,puhati(1.80-1.70promila),zadržan sam na triježnjenju u pp na 12 sati.Imam A,B,C kategorije,nisam ranije kažnjavan i nemam dosje.Sad me zanima kakvu bih otprilike kaznu mogao dobiti,i kako bi mi trebala izgledati eventualna žalba,ukoliko ću smatrati da mi je kazna previsoka?

HVALA UNAPRIJED! :-?:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna za alkohol 5.000 do 15.000 kuna + zabrana B kategorije od 6 do 9 mjeseci, za bijeg 3.000 do 7.000 kuna + zabrana od 3 do 6 mjeseci, kazna za neprilagođenu brzinu od 500 kuna, kazna za prometnu nesreću 1.000 kuna.

 

Nakon svega slijedi i regresni zahtjev osiguratelja, tj. sve što se isplati oštećenom u roku od 5 godina će se potraživati od vozača vozila. Limit je iznos od prosječnih 12 mjesečnih plaća isplaćenih u prošloj godini.

 

Ukoliko ne namjeravate poricati prekršaj, prigovor treba da bude priznanje uz prilaganje dokaza o lošoj materijalnoj situaciji i nužnosti posjedovanja vozačke dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija