Jump to content

prometna nezgoda


anonimno

Preporučene objave

Tip mi je presjekao putanju, ubacio se ispred mene... i udario sam autom u njegov zadnji kraj. Dosla je policija, napravljen zapisnik...ja kriv. Trebao sam drzat vece odstojanje :-o Ok. Na njegovom autu nije bilo stete, njemu nije bilo nista..Moje auto je bilo skrhano, odvukla ga shlep sluzhba, popravljeno...ok. Smanjena mi je premija na osiguranju sad. No dobro. Zanima me, u Croatia osiguranju sam osiguran, placao sam vec dugo godina onu dopunsku uplatu za nezgodu... dali imam ikakva prava na nadoknadu shtete? Imam rentgen snimke, zapisnik dokotra s pregleda...nishat slomljeno, samo kontuzije...ipak 2 tjedna sam bio na bolovanju. Ikakva prava na naknadu po tom dopunskom osiguranju za putnike? Ako da, kako da to ostvarim?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tip mi je presjekao putanju, ubacio se ispred mene... i udario sam autom u njegov zadnji kraj. Dosla je policija, napravljen zapisnik...ja kriv. Trebao sam drzat vece odstojanje

 

polako ti s ovim, ne odredjuje policija krivca, jos imas priliku (o)braniti se pred sudom pa onda naplatiti svu stetu s police krivca. ako dobro razumijem situaciju, a razumijem tako da pretpostavljam kako je rijec o prometnici sa vise traka u jednom smjeru, pa prestrojavanju vozila ispred tebe, imas dobre sanse: evo npr. cuvenog suca lozinu vec dva vjestaka smatraju odgovornim za nastanak nezgode upravo iz razloga sto je presjekao put odnosno ubacio se ispred drugog vozila koje se kretalo u istom smjeru, a da uopce nije doslo do fizickog kontakta medju vozilima.

inace s te stavke police osiguranja koju spominjes nemas pravo naknade, nema invalidnosti ni smrti. /

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mu vještak iz osiguranja, zvani cenzor, utvrdi invaliditet od 15-20%, a osigurana svota je 60,00.00 kn, dobit će 15-20% od 60,000.00 kn.

S tim da takav invaliditet ako ga je utvrdio cenzor osiguravajuće kuće zaista pretpostavlja teške ozljede. Na sudu je to obično nešto više, ali se čeka 2,3,4 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija