Jump to content

sto uciniti???


nemam_pojma

Preporučene objave

evo ukratko...

prekinula sam s momkom kad sam bila u 7 mjesecu trudnoce tj on je mene ostavio ljubomora, prijetnje, vrijedjanje,govorio je da nije njegovo( iako nema povoda za to) itd itd.... nije mi se nikako javio od tada je proslo 9 mjeseci imamo sina od 6 ipo mj, niti kad sam rodila nije nazvao da pita kako dijete...

 

prilikom prijavljivanja djeteta nisam upisala ime oca, smatrala sam da je bolje tako bila sam ljuta i povrijedjena...

 

e sad me zanima znam da je to pravo djeteta da zna ko mu je otac, ja mu to necu sakrivat rec cu mu kad bude vrijeme,tj ucit cu ga od malih nogu, bili mozda bilo pametnije i bolje da ga upisem kao oca da moj sin ipak ima crno na bijelo???

sto vi mislite?

 

kako to ide, da li je moguce da ne stupim uopce u kontakt s njim, nego da to sve ide preko CZSS ?? a ako on ne prihvati onda bi isla na DNK preko suda jer kad malo bolje razmislim ipak je to pravo mog djeteta a i on bi treba snosit neku odgovornost a ne samo setat okolo i pravit se da to dijete ne postoji... ali s druge strane strah me da mi nebi radio probleme oko malenog ( jer nije bas psihicki stabilna osoba)...

 

znam da je dug post ali ako imate kakav savjet ili iz iskustva molila bi da mi pomognete

 

hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi dijete trebalo zant tko mu je otac to svakako. To je i pravo dijeteta da zzna za oca.

Da postoi problem postoi, on ako ne zeli priznat dijete to onda mora ic sve preko suda, dakle utvrđivanje oćinstva.

Vi mozete angazirat odvjetnika da sve umjesto vas obavlja, osim odlaska u centar za socijanu skrb tu morate osobno dolazit, pa cak i ako pozovu i njega na razgovr, sto predpostavljam vama ne odgovara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da matičaru niste izjavili koga smatrate djetetovim ocem, upisao ga je bez tog podatka u maticu, morao je odmah o tome obavijestiti CZSS prema vašem prebivalištu/boravištu. CZSS vas je potom trebao pozvati da date izjavu koga smatrate djetetovim ocem, jer to niste uradili pred matičarom, a takva vaša izjava bi značila i vašu suglasnost na priznanje očinstva radi upisa.

 

Zatim bi trebali pozvati imenovanog, predočiti mu vašu izjavu. Ako bi tad priznao očinstvo, primjerak oba zapisnika (obje vaše izjave: vaše koja ima značanje suglasnosti za upis očinstva i njegove o priznanju) bi trebali dostaviti matičaru radi upisa očinstva u maticu rođenih.

 

Ako do priznanja ne bi došlo, vas bi CZSS o tome morao obavijestiti i upoznati vas s mogućnošću da se očinstvo utvrdi sudskom odlukom.

 

Dakle, koliko je vremena prošlo od kad je dijete upisano bez podatka o ocu i je li vas CZSS pozvao do sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da CZSS mi je poslao poziv (mjesec dana nakon sto nisam u maticara upisala ime oca), zatim sam dosla i potpisala da nezelim reci tko je otac (iz osobnih razloga)

sad sam promijenila misljenje ( uglavnom sam slusala zivotne price gdje govore da je bolje da se otac upise), te sam misljenja da je mozda ipak bolje da promijenim iskaz i kazem tko je otac djeteta.

 

samo sam u neodumici jer bih ostavila svoje prezime djetetu (ako je to moguce, a koliko sam upucena je), neznam da li bih morala voditi dijete da ga vidja i u stvari neznam da li bi se on uopce odazvao na poziv iz centra i da li bi prihvatio ocinstvo...

 

p.s. proslo je 5 mjeseci otkad sam bila u CZZS

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija