Jump to content

Nasljedstvo i deložacija


moxica

Preporučene objave

Situacija je sljedeća...otac je posjedovao obiteljsku kuću i puno okućnice.živio je na katu s mojim bratom a ja u prizemju s svojom obitelji.svak je imao poseban ulaz i svoj kućni broj.majka nije živa..imamo jos troje braće i sestara ali oni žive izvan zemlje (i nije ih briga za nasljedstvo).nedavno je otac umro i na ostavinskoj raspravi pojavio se ugovor o dosmrtnom uzdržavanju gdje cijelu imovinu (kuću i zemljište)ostavlja mom bratu koji je živio skupa s njim..nama ostalima nista.sada brat vrši pritisak da odem iz kuće u kojoj živim preko 30 godina ,u kojoj živim s djecom i maloljetnom unučadi i koju sam ja s svojim novcem djelom i kupio zajedno s ocem(nažalost nemam nikakvih dokaza za to).Sad me zanima da li me brat može deložirat iz kuće(jer to mi je najavio)?Imam li ikakva prava ili da se spremim za život na ulici?Molim pomoc. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li vi svoje prizemlje etažirali? Kako ste dobili poseban kućni broj? Ako je etažirano u vašu korist, nema problema.

No, ako nije etažirano, imate problem. Brat je vlasnik i ima pravo tražiti da se iselite.

No, vi možete sa sobom uzeti sve ono što ste uložili, a odvojivo je. A za ono što nije odvojivo, a bilo je potrebno za kuću, možete tražiti naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija