Jump to content

Sudar, par informacija


westline1001

Preporučene objave

Pozdrav svima.

ovako, imao sam sudar u kojem nisam kriv. kretao sam se glavnom cestom nealeko od kuce di mi je iza jedne krivine izletio kombi s sporedne ceste u koji sam udario. policija me je nakon ocevida uputila u svoje osiguranje, (allianz) i kad sam tamo dosao, tamo je vec bio drugi sudionik iz sudara i podnio zahtjev za odstetu. po kojoj osnovi? pa nisam ja kriv da ide on naplatiti stetu od moga osiguranja. moje osiguranje me je onda poslalo u osiguranje od toga u kojega sam udario (croatiu) di sam onda podnio odstetni zahtjev, te su mi iduci dan dosli kuci vidit auto na procjenu.

procjenitelj kada je vidio auto, kaze da ce to vjerovatno biti totalka, popisao neke dijelove, posto se hauba nije mogla otvorit i otisao, te rekao da navratim do njega u utorak-srijedu da on malo vidi u uredu, pa da vidimo o kojoj se kolicini novca radi. tu me je razuvjerio da to sto je drugi sudionik bio kod mene u osiguranju da je to normalna pojava. cekat ce se policijski zapisnik i kada se vidit da je on kriv, jednostavno isplata ide meni....

sada pocinju prava pitanja

prvo: moj auto ima kasko, ali kako nisam krivac, nisam ga mislio upotrebljavati, dok me drugi nagovaraju da stetu naplatim po tome mom kasku, jer cu bolju isplatu imati.

drugo: neki me cak uvjeravaju da mogu naplatiti stetu i po polici njegova osiguranja i po svojoj polici kaska, pa bi to ispalo da bi mogao dobiti duple novce?

trece: tu me nagovaraju i na bolove u vratu, ali to odpada jer sam predostroznosti samo, bio kod doktora, i slike vrata su u redu, sto dokazuje da nisam isao brzo.

cetvrto: moj je auto na kredit. vlasnik auta do podpune odplate je ustvari banka. ako na autu bude procijenjena totalna steta, moze li mi se dogoditi da osiguranje isplati banci novce za odplatu kredita? ovo me zanima zato sto je mom autu vrijednost 10000 €, a kredita sam za auto digao 5500€. sta se u tom slucaju dogada s tim novcima koje sam dao u casch-u i s ovim ratama koje sam odplatio. s novim gumama. s cijelom registracijom, policom kaska.. i sa svim ulozenim u auto? tu nizmedu ostalog, gubim novce koje sam dao i za biljeznika za otvaranje kredita, prepis, osiguranje kredita i kojekakve druge troskove....

 

thx svima na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve zavisi što ste ugovorili u kasko osiguranju. Postoje i ugovori koji pokrivaju samo onaj neotplaćen dio kredita, ali ne vjerujem da je to u pitanju.

 

Obično se više novaca dobije preko kaska, a oni kasnije regresiraju sa police obveznog osiguranja počinitelja.

 

Svi vaši raniji troškovi se neće razmatrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija