Jump to content

Krivicna evidencija? Trebam pomoc!


Bambus91

Preporučene objave

Prije 5 godina, dok sam bio maloljetnik, kaznjen sam odgojnom mjerom pojacanog nadzora zbog neceg sto nisam ucinio. Nazalost, imao sam opusten odnos prema svemu tome, nisam mislio da je to "nesta strasno", nismo imali novaca angazovat branioca... tako da je doslo do izricanja odgojne mjere. Mjera nikad nije primijenjena, niti je zvanicno obustavljena... samo je prolazilo vrijeme bez ikakvih obavjestenja...

 

E sad, zanima me da li odgojne mjere ulaze u krivicnu evidenciju ili ne ulaze?Od nekih sam cuo da svaka kazna ulazi, a od drugih da je zakonom o maloljetnicima uredjeno da samo sud vodi evidenciju za svoje potrebe. Sta je od toga istina?

 

 

Zanima me i da li postoji mogucnost da se ta moja nicim zasluzena "mrlja" izbrise i iz svih (internih) policijskih dosijea? Bude li pomoglo kad bi osoba koja me je prijavila (sa kojom sam inace u dobrim odnosima) poslala dopis ministarstvu policije da nije htjela da me prijavi i da su navodi koje je tada istakla u izjavi netacni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebate razlikovati policijsku i sudsku(kaznenu) evidenciju.

U policijsko evidenciji sve ostaje - npr. uhvate vas sa marihuanom kad ste imali 16 godina, kasnije vam nece biti to problem pri zaposljavanju jer u kaznenoj evidenciji to nigdje nece stajati jer ste tada bili maloljetni pa se briše, ali kod npr. prelaska granice mogu vas zaje... i pregledavati vam vozilo jer ste jednom davno konzumirali marihuanu i policiji to pise u policijskoj evidenciji.

 

Dakle, kod zaposljavanja necete imati problema, s policijom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija