Jump to content

Rak rana otoka


Adriaticca

Preporučene objave

Primjer...Zainteresirana sam za poljoprivredno zemljište koje je obraslo i nekorišteno godinama.U e-izvadku u zemljišnjim knjigama je velik broj suvlasnika u različitim omjerima,većina preko 20 god pokojni.U katastru pak za ista zemljišta,u posjedovnim listovima sasvim neki drugi ljudi,opet,i tu ima mrtvih.Na koji način dobiti takvu zemlju na korištenje,koga zapravo pitati za korištenje,vlasnike,ili nasljednike prema zemljisnim knjigama,gruntovnici,pretpostavljam.Što onda s ovima koji su upisani prema katastru???U većini zemljišta ni jedni ni drugi tu zemlju ne obrađuju,dapače,sasvim 50-ti ljudi tu eventualno drže ovce i poberu masline,s tim da ni oni to ne drže u nikakvom redu,sve se pušta da obraste dok makija ne pojede cijelu parcelu jer ni sami nisu vlasnici,riješiti prezamršene knjige je postalo tako nemomuguća misija da velika većina sve radi na tragičan način, onako,na crno.

Dapače,pitanje za vas.Što bi konkretno mjesto dobilo ako bi se krenulo u stvaranje novog katastarskog plana(postojeće knjige su od Austro-Ugarske)a itekako postoje zainteresirani,ljudima je napokon dosta ovog kaosa koji se akumulirao 100 godina!!

Laik sam,ispričavam se radi neznanja al postoji li zakon prema kojem bi se ostavinske rasprave nakon smrti pojedinca morale napraviti,u nekom razumnom roku,god dana npr.,kako ljude prisiliti da budu odgovorni prema zemlji koje su vlasnici??

Hvala na odgovoru,pozdrav s otoka :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija