Jump to content

Kako bilježnik određuje svoju tarifu


hmelinka

Preporučene objave

Kako bilježnici kod ostavinske rasprave svoju tarifu određuju prema vrijednosti nekretnine, interesira me na koji način oni procjenjuju vrijednost nekretnine?

Recimo, dva stana iste kvadrature ovisno o lokaliciji i starosti, mogu vrijediti duplo manje jedan od drugog pa mi se čini da je takav način određivanja bilježničke tarife nekorektan i proizvoljan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo,bila sam na ostavinskoj i bilježnik je sam odredio vrijednost stana prema lokaciji, tj. kvadratni metar svih stanova na toj lokaciji je 1.500 eura i to je to.

Nije uvažio moju napomenu kako je to stari derutni stan u suterenu za koji nitko ne bi dao ni tisuću eura, već mi je odgovorio da je bitna lokacija.

Dakle, bilježnici određuju svoju tarifu kako žele i to nema nikakve veze sa stvarnom vrijednošću nekretnine. Što se tiče vještačenja ono je skuplje od bilježničke tarife pa je prema tome besmisleno. I kako bilježnička tarifa ne smije biti veća od 2.500 kuna+ PDV ispada da najviše plaćaju oni koji najmanje nasljeđuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija