Jump to content

hitno molim za pomoć oko prometne nesreće


crnavrana

Preporučene objave

prije mjesec dana sam imao prometnu nesreću gdje sam ja kriv zbog oduzimanja prednosti.nije bilo ozlijeđenih,samo manja šteta na oba vozila.oba vozača su imala 0,00 promila alkohola u krvi.jučer sam dobio prekršajni nalog u kojem piše:citiram:

čime je postupio suprotno odredbi članak 57st.2u vezi s člankom 57st.7uz primjenu članka 293st.1zakona o sigurnosti prometa na cestama,utvrđuje se novčana kazna od 2500kn.

temeljem članka 228st.3 dužan je platiti 11o kuna troškove prekršajnog postupka.

na temelju članka 58st.3,a u vezi članka 57,okrivljenom se izriče mjera zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

sukladno članku 223,donijet je prekršajni nalog kako je navedeno.

 

vozim od 1996.godine i nikad do sada nisam napravio ni najmanji prekršaj.imam dvoje djece s posebnim potrebama kojima treba svakodnevna rehabilitacija i bez auta neće biti moguće to izvesti jer imam još dvoje osnovnoškolaca i supružnika koji radi u smjenama.

 

molim vas za pomoć jer imam 7 dana rok za prigovor.smatram da je to ogromna kazna i da li postoji ikakva opcija da se umanje obje kazne.

da li moram platiti kaznu od 11o kuna za prekršajni postupak????nemam iskustva s takvim stvarima pa molim za brzu pomoć!hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam bunt medicinske dokumentacije od dvoje djece i rješenje liječničke komisije u kojoj se evidentno vidi da se radi o djeci s posebnim potrebama kojima je nužna svakodnevna liječnička pomoć i rehabilitacija.

imam još jedno pitanje,ako možete da mi odgovorite u svezi kazne koju sam dobio.kaznu od 2500kuna ne mislim platiti jer mislim pisati prigovor,ali me zanima dali moram platiti prije prigovora onih 110 kuna troškova prekršajnog postupka!

citiram,piše ovako:ukoliko okrivljenik plati novčanu kaznu i troškove postupka,smatrat će se da je odustao od prigovora.

 

iz ove pouke o pravnom lijeku,zaključio sam da ne moram platiti niti tih 110 kuna troškova postupka ako pišem prigovor,sve dok ne budu stvari konačne.da li samu pravu???hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija