Jump to content

Upravni postupak - pomoć


smunjiza

Preporučene objave

U srednjoj školi imamo predmet upravni postupak i trenutno radimo žalbe. Pišemo zadaću iz žalbi, na način da nam profa da rješenje i mi se moramo na njega žalit. Sad, ona nam to nije baš dobro objasnila i neznam kako izmislit žalbeni razlog. Učili smo žalbene razloge u upravnom postupku, ali neznam kako ih objasnit u nastavku žalbe. Riješenja koja dobijemo su tipa porez na kuću za odmor, rješenje za plaćanje komunalnih usluga, rješenje o pravu na novčanu naknadu nakon prekida radnog odnosa. Neznam kako njoj naprimjer napisat da je pogrešno primjenjeno materijalno pravo kad neznam jeli pogrešno, neznam kad su povrijeđene odredbe ZUP-a itd. Molim vas savjet kako sastavit tekst žalbe na takva rješenja. Zapravo, kako joj navest neki razlog i obrazložit ga.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

porez na kuću za odmor, recimo jer nisi vlasnik kuće za odmor za koju je utvrđena porezna obveza, rješenje za plaćanje komunalnih usluga, recimo jer je u istom pogrešno navedena kvadratura nekretnine prema kojoj je obračunata obveza, rješenje o pravu na novčanu naknadu nakon prekida radnog odnosa, recimo jer je isto pravo utvrđeno za dva mjeseca premalo no što je to trebalo biti ili je utvrđen iznos koji nije u skladu s propisanom naknadom.......

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija