Jump to content

prestanak rada trgovačkog društva


Sabina48

Preporučene objave

Poštovani,

vlasnica sam trgovačkog društva.U mirovini sam nakon teže ozljede.Tada sam imenovala člana uprave (direktora) koji je svojim vrijednim radom uspio održati tvrtku do danas.Međutim posla je sve manje te smo došli do zaključka da je možda bolje zatvoriti firmu.Pomozite mi da to učinim na najbolji način jer nikako ne bih željela ni na koji način to učiniti na štetu navedenog zaposlenika.Tvrtka ima još jednog radnika kojemu ugovor ističe za 2 mjeseca te mislim u tom roku prekinuti sa poslovanjem.

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Ako društvo nema dugove ili će ih namiriti vjerovnicima, tada ne ide u stečaj već u likvidaciju, treba otići koj j. bilježnika i podnijeti prvo prijavu za upis nastanka razloga za prestanak društva, imenovanje likvidatora i promjenu tvrtke. Likvidator provodi postupak likvidacije, pa kada napravi sve radnje po ZTD-u podnosi prijavu za upis brisanja društva iz sudskog registra. Ako društvo nema imovinu i 3 godine zaredom nije dostavljalo fin. izvješća FINI, tada Porezna uprava treba pokrenuti postupak brisanja takvih pravnih subjekata iz sudskog registra, ali to su tek počeli raditi npr. u Bjelovaru, ali ne i na razini cijele Hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija