Puz objavljeno: 21. ožujak 2006. objavljeno: 21. ožujak 2006. Znam da je na ovu temu već bilo dosta pisano, ali me zanimaju neke pojedinosti koje nisam pronašao. Supruga i ja se sporazumno razvodimo i sami smo napisali zahtjev sudu. Djece nemamo tako da bi postupak trebao biti gotov za cca mjesec dana i koštati oko 400 kn. Zanima me u koliko je primjeraka potrebno dostaviti sudu zahtjev i da li izvod iz matice vjenčanih može biti onaj koji smo dobili kad smo se vjenčali ili i tu postoji neki rok od kojeg izvod ne smije biti stariji? Da li zahtjev moramo poštom slati u sud ili ga možemo i osobno odnijeti ( negdje sam pročitao da pri tome treba platiti cca 200 kn, a ostatak nakon donošenja presude)? Hvala! Citiraj
Svilena odgovoreno: 21. ožujak 2006. odgovoreno: 21. ožujak 2006. 200 kuna trebate uplatiti kao sudsku pristojbu na sporazumni zahtjev te uplatnicu priložiti zahtjevu. Uplatiti možete u računovodstvu suda ili na pošti. Ostalih 200,00 kn plaćate po donošenju presude, a to je sudska pristojba na presudu. Što se tiče izvoda iz matične knjige, on ne smije biti stariji od 6 mjeseci, dakle morat ćete izvaditi novi. Primjeraka ne treba biti više, dovoljan je i 1, jer ste sporazumni, samo se oboje potpišite na zahtjevu. I, na kraju, ne morate slati poštom, možete i sami odnijeti zahtjev na sud, u prijamnu pisarnicu. Dakle, zahtjev+vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci + uplatnica na 200,00 kn u prijamnu pisarnicu! Pozdrav! Citiraj
lucana odgovoreno: 21. ožujak 2006. odgovoreno: 21. ožujak 2006. nije dovoljan jedan primjerak.minimalno 2.meni su trbala 3.al to fakat nije problem.skopirajte si u par primjerka, pa bolje da imate viška nek da vam fali Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.