Jump to content

OPG ili obrt-opća nesposobnost??


Forrester

Preporučene objave

Ujak mi je u mirovini temeljem opće nesposobnosti za rad po ZOPHBDR. Prije cca 2 godine je osnovao OPG, a uposleni su mu supruga i djeca. Prije toga se informirao kod MOBMS-a, i rečeno mu je da ga to što je u općoj ne sputava da bude vlasnik OPG-a. Tako da i dan-danas to funkcionira.

Da li je u tom smislu moguće biti i vlasnik nekog malog obrta (recimo,supruga jedini zaposlenik), a da to nije u koliziji sa statusom umirovljenja po općoj nesposobnosti za rad?? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ali vjerojatnone smije obavljati nikakve poslove u tom OPG-u ili obrtu. Navodno umirovljeni temeljem opće nesposobnosti mogu obavljati nekakve radnje temeljem ugovora o djelu, ali ti zadaci, odnosno poslovi ne smiju ni u kakvom slučaju nalikovati na radni odnos i ne smiju biti kontradicirani s dijagnozama koje osiguranik ima. U povezanost s obrtom ili OPG-om da li smije recimo povremeno prevesti neku robu teretnim vozilom ili kombijem? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija