zdhedonist objavljeno: 22. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 22. ožujak 2011. Evo jedno pomalo glupavo pitanje (kažu da nema takvih ali ajmo vidit) da li u posebnom dijelu ako se dobije npr. posebni dio-financije, a osoba je zaposlena npr. u poreznoj, ispitivač u pismenom dijelu može zadati pitanje/a iz nekog drugog dijela financija npr.carine, banke, proračun... ili se mora striktno držati zakona i podzakonskih akata vezanih uz poreze??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zdhedonist odgovoreno: 24. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. Evo da odgovorim sam sebi na postavljeno pitanje (kad već neće nitko drugi),a to bi ujedno moglo bit i drugima od koristi. Nakon opsežnijeg pročešljavanja foruma zaključak je slijedeći: Ljudi koji polažu posebni dio financije, bi osim zakona iz "svog" područja, trebali malo proći i Zakon o HNB-u, Porezni sustav RH, Zakon o carinama i carinskoj tarifi te Zakon o bankama. Ništa opširno samo osnovne stvari tipa: PDV-što je, na što se plaća, tko su obveznici i koja su oslobođenja, porez na dohodak, porez na dobit, HNB-osnovni cilj, koje su ovlasti, što radi, zatim poslovne banke i često pitanje bilanca plaćanja, osnovno o carinama-što je to carinsko područje, što je carinska tarifa (također učestalo pitanje) Eto nadam se da sam bar malo pomogao onim lijenima (poput mene) kojima se neda kopati po forumu, a također lijepo molim ako ima tko da je nedavno polagao posebni dio financije neka me slobodno ispravi, nadopuni itd. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fax odgovoreno: 12. rujan 2011. Dijeli odgovoreno: 12. rujan 2011. Jel mi netko, molim vas, može napisati što sve obuhvaća literatura za posebni dio ispita iz područja javne nabave? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scura odgovoreno: 12. rujan 2011. Dijeli odgovoreno: 12. rujan 2011. Da li netko raspolaže informacijama ili bilo čim drugim što se tiče poljoprivrednog sektora u posebnom djelu DSI-a, Molim da mi se javi na mail: nsmercedesbenz11gmail.com Lp!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.