Jump to content

Podstanari-neplaćene najamnine i režije-opomene pred tužbu


kikirik

Preporučene objave

Poštovani, molim za pomoć jer ne znam od kuda krenuti. Imamo iznajmljen stan. Ugovor potpisan kod javnog bilježnika, podstanari prijavljeni na MUP-u, prijava poreznoj upravi, redovito se plaća porez.

Podstanari nisu bili u mogućnosti redovito plaćati najamninu, no isto tako su napravili i velike dugove za režije. Počinju stizati Opomene pred tužbu od HEP-a, Plinare, B-neta. Znam tj. mislim da za utjerivanje tih dugova podstanara prema nama postoji jedino mogućnost tužbe, no ako nemaju novaca, nema puno nade da se to i riješi.

Ono što me ustvari zanima, je, da li postoji ikakva mogućnost tj. zaštita naše pravne države da recimo HEP, Plinara i B-net ne pokrene tužbu ili ovrhu protiv osobe na koju glase režije, zbog toga što su dugovanje napravile druge osobe koje su redovno prijavljene kao podstanari. Bar neka odgoda ili?

Puno hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu vam odgoditi jedino plaćanje duga, u svakom slučaju morat ćete platiti kad-tad. tužite podstanare, kad-tad će imati neke imovine ili primanja, bolje išta povratiti nego ništa.

ako imate ovjereni ugovor o najmu možete odamh staviti prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojen isprave. ako se ovršenici budu žalili idete u parnični postupak, ako ne budu odnosno propuste rok odmah im sjeda ovrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija