Jump to content

Smetanje posjeda od T-Coma


Doraaaa

Preporučene objave

Poštovani,

 

Posjedujem zemljište u Zagrebu u građevinskoj zoni. Prije nekoliko dana nazvala me susjeda i javila mi da na mojoj parceli radnici kopaju i postavljaju plastične cijevi u zemlju. Otišao sam tamo i saznao da to T-Com polaže cijevi za optičke kablove, naravno bez mog znanja i odobrenja, a da su ti koji to izvode radove njihovi kooperanti (privatno poduzeće). Tražio sam da odmah prekinu radove, a pozvao sam i policiju radi evidentiranja stanja. Policija je naredila poslovođi prestanak radova i on je maknuo strojeve i radnike. Sutradan sam tamo ponovo otišao i vidio da su radovi ipak nastavljeni i dovršeni (cijevi položene u zemlju i zatrpane).

 

Moje je pitanje da li se isplati pokretati tužba za smetanje posjeda (u roku 30 dana od saznanja) da bih nakon dobivene parnice (ne znam koliko to traje) dobio povrat troškova odvjetnika i ponovno kopanje zemlje zbog vađenja cijevi i kablova koji su sada postavljeni uz rub parcele i ne smetaju za eventualnu buduću gradnju.

 

Zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je tome tako pošaljite im opomenu pred tužbu i zatražite mirno rješenje spora i to tako da vam plate naknadu štete i iznos za umanjenje vrijednosti parcele ako ne reagiraju recimo nakon dvije opomene ,obvezno preporučeno i sačuvajte dokaz iz pošte, podnesite tužbu i pitanje je samo koliki će iznos vam platiti a on vam ovisi o umješnosti i trudu vašeg odvjetnika neovisno o njegovu ugledu u narodu, po mojem iskustvu taj ugled stečen demagoškim pričanjem priče strankama i nije neki čvrsti dokaz sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam ponešto osobnog iskustva sa T-com-om i HEP-om u ovakvim stvarima i mogu reći da se sada uopće ne ponašaju tako bezobzirno po pitanju vlasničkih prava. Gotovo mi je nevjerojatno da bi nastavili bespravno postavljanje kablova nakon intervencije policije (čak su de facto potjerani sa parcele).

Je li u vrijeme policijske intervencije bio prisutan kakav ovlašteni predstavnik T-com-a ili njihov nadzorni inžinjer (odgovoran da se radovi izvode u skladu sa projektom i dozvolom)?

 

Lako je moguće da je taj izvođač napravio nešto 'na svoju ruku', bez znanja odgovornih u T-comu.

Možda se uopće ne radi o T-com-u, nego neki privatni investitor provlači kablove za svoj novi 'stambenjak', bez ičijeg znanja i ovlaštenja.

 

 

Da meni to netko napravi, iskopao bi kabel i presjekao ga, bez obzira tko ga je postavio. I sigurno ne bi pristao da mi se za neku mizernu cifru upisuje u z.k. služnost na neizgrađenoj građevinskoj parceli ( dodatni problemi i suglasnosti prilikom ishođenja dozvole za gradnju).

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija