Jump to content

Prometna nesreća, nepojavljivanje svjedoka, plaćanje osiguranja


mijaumijau

Preporučene objave

Početkom godine dogodila se prometna nesreća na parkiralištu. Pod utjecajem alkohola pri manjoj brzini napravila sam štetu na svom automobilu i na osobnom automobilu koji je bio nepropisno parkiran uz rub kolnika, a u koji sam udarila s bočne strane. Cesta nije bila očišćena od vremenskih nepogoda i na njoj nisu u potpunosti sanirani radovi. Policija je napravila zapisnik u kojem me optužuju za štetu na tom automobilu (priznajem krivnju) i za štetu na automobilu iza njega (manje ogrebotine, djeluju staro, ne priznajem krivnju). Unutar par mjeseci osiguranje potražuje od mene određenu svotu za drugi automobil za koji kasnije na sudu nisam priznala krivnju. Potpisujem dva ugovora (jedan za mene, jedan za osiguranje) u kojima se obvezujem platiti štetu na rate, jer mi je cjelokupni iznos tada bio previsok, a uplašila sam se mogućih kamata i penala. Plaćam prvu ratu. Tek nakon toga je uslijedilo prvo ročište na kojem sudac ne donosi presudu, nego odlučuje pozvati svjedoka, tj. vlasnika drugog automobila za kojeg ne priznajem krivnju. Drugo ročište nije održano, jer se svjedok nije pojavio, tj. nije poznat na adresi stanovanja. Ispitujem suca što učiniti s ratama za osiguranje, jer mi se bliži plaćanje druge rate, a ona kaže da nema ništa s tim.

 

Mene sad zanima što učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, ako platim cjelokupan dug, a presuda bude donesena u moju korist, tj. sud ne prizna postojanje duga s moje strane, imam li pravo potraživati nazad novac od osiguranja ili kako spriječiti plaćanje prije nego što bude donešena presuda? Što ako ne platim osiguranju,a sudac donese presudu u moju korist? Može li jedna presuda pobiti drugu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija