Jump to content

kako do struje


anonimno

Preporučene objave

ako itko ima informaciju molim pomozite.

Prosle godine smo kupili stan (kat kuce) koji ima samo zidove i krov. Kuca je u gradjevnoj zoni i uplanjena je (stogod to znacilo), ali nema gradjevinsku ni lokacijsku dozvolu. To samo po sebi nije problem, kad bi se mogao dobit prikljucak za struju i vodu. Prema informacijama koje imamo to je NEMOGUCE bez navedenih dozvola. Stan je relativno nov, u stanu na donjem katu se zivi vec 10-ak godina ( bivsa supruga covjeka koji nam je prodao stan). Stan se nalazi u Kastelima, i kazu nam da sve ovisi o GUP-u koji se ceka vec godinama. Jako puno ljudi ima probleme slicne ovome. Postoji li nacin da se dozvole dobiju bez GUP-a? Koliko se uopce moze cekati na taj GUP? Kakva je ovo drzava?

Navodno se ranije struja mogla uvesti i bez gradjevinske, ali sad je uveden nekakav novi zakon po kojem to nije moguce.

Ako itko ima neke informacije, bila bi jako zahvalna.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne varam Prostorni plan Kaštela je stupio na snagu. Nop, i da nije, uvijek je jedan plan na snazi.. Vi ste, koliko razumijem, kupili neetažirani stan u grubim radovima u kući bez ikakvih dozvola. Samo se duboko nadam da ste ga platitli dovoljno malo.

Da bi dobili priključak potrebno je ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu za cijelu kuću, potom izvesti projetk etažiranja te zatražiti priključak. Dug put ali jedini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste me razumjeli. Cijena je bila relativno niska, ali je stan kupljen u nesto drukcijim uvjetim, tad su jos postojale nekakve mogucnosti uvodjenja struje "na crno", ali sad vise ne. sto mi preporucujete da napravim sljedece? Sto to znaci da je kuca uplanjena? kako da znam imam li uopce pravo na gradjevinsku dozvolu?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija