Jump to content

Nezakonita ovrha?


Vedrana33

Preporučene objave

Poštovani Svi, nova sam i s problemom. Ukratko: Rješenje o ovrsi od Jaivnog bilježnika, u privitku stavke za koje me terete (radi se o vodovodu) računi za vodu od 15.11.2009. do 15.11.2010. Otprilike oko 2000 kn. JB je taj prijedlog zaprimio 30.12.2010. Ja imam 3 uplatnice po 300kn iz 2010, dakle 900 kuna. Kad sam dobila to rješenje odmah sam ih nazvala i gospođa meni kaže da su oni od tih 900 kn koje sam ja uplatina naplatili neke račune iz 2008. godine za koje ja nisam ni znala. I najbolje od svega ja im do sad na konto te ovrhe uplatim 1100 kn i ne uložim žalbu na vrijeme (malo mi je duže trebalo da pokopčam sve konce). Dakle, da li su oni meni zakonito naplatili nekakve račune od prije za koje je bila zastara, a ovršuju me za iznos koji sam ja uplatila skoro 90% tražbine. I da li ih kako mogu izgoniti da mi preklope iznos koji sam im uplatila na konto te nezakonite ovrhe?

Nadam se da sam se dobro izrazila.

Unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali kako da znam, piše samo (i to na sve 3 uplatnice jednako) uplate za vodu 5504-25 (to bi kao bio neki poziv na broj ili tako nešto). Da li uopče može to tako pisati, ustvari sam tek sada primijetila da je isti tekst na sve tri uplatnice iako su plaćane u 6, 7 i 8 mj. 2010.

Puno Vam hvala na vremenu koje ste mi posvetili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odite u vodovod i tražite ispis uplata.

obično ako ne piše za koje razdoblje se placa onda se pretpostavlja da ste uplatili dug od ranije, jer ste trebali sami nadopisati u "opisu plaćanja" za koje razdoblje placate, ako oni sami nisu naveli.

To su vam pravne "cake" ,pa dodje do situacije da ne pazite, imate neki stari dug uplatite određeni iznos, prekinete zastaru, a da niste ni znali. na svim računima pri plačanju uvijek pogledajte piše li razdoblje za koje plačate, ako ne piše sami ga nadopišite.

 

ako se iz ispisa racuna vidi da ste platili odredjeni dio za to razdoblje (mozda imaju neki brojevi na uplatnici koji oznacuju razdoblj/mjesec, a da ne pise striktno npr. uplata vode za 8 mjesec)onda se mozete zaliti da ste platili dio. ako ne, morate platiti sve. pazite na rok

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija