Jump to content

Sprijecavanje ovrhe na darovanu nekretninu?


Juka88

Preporučene objave

Poštovani,

 

Ovo je moj prvi post na Legalis forumu, nadam se da će se naći netko tko će mi moci odgovoriti na pitanje.

 

Ovako stoje stvari:

 

rijesenjem o ovrsi od 17.4.2007 RH je pokusala trazbinu na ime poreznog duga moje majke namiriti pljenidbom i prijenosom sredstava na racunima kod banaka. medjutim zbog nedostatka sresstava na racunima ovrha je ostala bezuspjesna.

Majka nije namirila navedenu trazbinu te je darovnim ugovorom od 5.svibnja 2008. meni darovala nekretninu koja je u njenom vlasnistvu bila 4 mjeseca.

 

s obzirom da majka nema druge imovine iz koje bi se moglo namiriti dospjelo a nepodmireno potrazivanje utvrdjeno je da su se stekli uvijeti za pobijanje pravne radnje majke te bi darovni ugovor sklopljen 5.svibnja 2008 u eventualnoj parnici izgubio ucinak prema RH u dijelu koji je potreban za ispunjenje potrazivanja RH a majka i ja bi bili duzni dozvoliti da se RH namiri prodajom navedene nekretnine.

 

U slucaju da se ne isplati dug(a nece ) u roku od 3 mjeseca podnjeti ce se tuzba porezne uprave radi pobijanja pravne radnje sa prijedlogom za odredjivanje privremene mjere i zabiljezbe tuzbe radi pobijanja duznikove pravne radnje.

 

Mene sada zanima dali ja u roku od ta tri mjeseca prije nego sto se podnese tuzba mogu prodati to zemljiste i time sprijeciti oduzimanje zemljista?

5.5.2011. je 3 godine od kako mi je darovano zemljiste, dali postoji neka zastara na ovrhu?

 

Unaprijed se zahvaljujem svima voljnima koji pokusaju odgovoriti na moja pitanja.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

možete prodati ali to Vam je isto kao da pitate mogu li sada ići ukrasti auto? Možete, ali ćete odgovarati. Oprostite na analogiji, ali u pravu Vam je tako-sve možete ali pod određenim posljedicama.

 

Riskirate tužbu a vjerovatno i kaznenu prijavu. Inače, ovdje baš i ne volimo pitanja kako izigrati zakon i prevariti koga....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam možda najbolje objasnio situaciju,

ja o navedenom dugu nisam znao ništa i u dobivenu nakretninu sam ulagao svoje novce. Sada mi prijeti da mi tu nekretninu oduzmu i da izgubim sve svoje uložene novce.

Da sam znao za dug nebi ulagao svoje novce. Dali postoji neki nacin na koji mogu zastititi barem svoj dio ulozenoga?

Dakle, ovdje se ne radi o izigravanju zakona niti prevari, eventualno sam mozda ja prevaren jer bi mogao izgubiti ulozene novce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i jos jedna stvar koja mi nije jasna.

procitao sam negdje da je rok za podnosenje obiteljske paulijanske tuzbe 3 godine. 5.5.2011 istice 3 godine a u zahtjevu za mirno rijesenje spora majka je dobila 3 mjeseca rok da uplati dug ili ce biti podnesena tuzba. Dali to znaci da ce nakon 5.5.2011. nastupiti zastara posto 3 mjeseca istice tek nakon 5.5. ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija