Jump to content

Kada nastaje zastara?


anonimno

Preporučene objave

Šta znači 9 kaznenih bodova-doživotno ostaješ bez vozačke ili šta?Ko to kontrolira?

 

kontrolira mup, prestaje ti vaziti vozacka (kao da nikada nisi polagao), a ponovnom ispitu mozes pristupiti tek nakon 1 godine. ne znam je li ovo zakonito jer zp nigdje ne poznaje ovakvu mjeru, samo zabranu upravljanja tom i tom kategorijom i to u roku od 1 mj do dvije godine. btw, jos nisam cuo da bi konkretna zospc-ova odredba bila primjenjena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je vps odbio zalbu onda vise ne mozes nista, eventualno ustavna tuzba ako ti je povrijedjeno neko ustavno pravo, no takva tuzba nema veze sa zastarom niti zastara prava na vodjenje postupka vise moze nastupiti.

pitanje: da li ti govoris o rjesenju vps-a kojim je potvrdjena ta mjera prestanka vazenja vozacke dozvole zbog 9 bodova? jer ako govoris, po mom misljenju, tu bi imalo smisla pisati ustavnu tuzbu. molim odgovor jer sam zainteresiran za temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slično i mene zanima, pametnjakovići iz policije su primjenom čl. 287. st. 11. izdali pn čovjeku da nije predao vozačku na upis mjere 8 dana od pravomoćnosti rješenja. Totalno nejasna odredba. u toj glavi i konkretno čl. je riječ o tim famoznim u upitno primjenjivim posljedicama određenog broja negativnih bodova pa se malo spominje pn??????? kojim policija određuje te posljedice pa rješenje????? i bum, bez odredbe kojom bi bila propisana dužnost "da će se novčanom kaznom od 500,00 kuna za prekršaj kazniti vozač koji u roku od 8 dana od pravomoćnosti rješenja ne podnese vozačku radi upisa, između ostalog zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom".

1. Gdje je odredba kojom je određena takva dužnost vozača?

2. 8 dana od pravomoćnosti kakvog i kojeg rješenja?

3. u kojem slučaju je to primjenjivo?

???????????????????????????????

Totalna zbrka jer se čitanjem samo čl. 287. st. 11. van konteksta situacija čini čistom i primjenjivom na slučaj kada vozač nakon pravomoćnosti rješenja o prekršaju kojim je prema njemu primijenjena zaštitna mjera zumv ne donose vozačku radi upisa. Međutim, kontekst odredbe je takav da to totalno tu ne paše jer nema veze s prethodno rečenim. Toliko o određenosti zakona, nedorečen do kraja!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, supalj je taj zakon skroz... tih 500kn, to je vjerojatno trebalo pisati 8 dana od dana kada ga nadlezna pu pozove da pristupi radi upisa mjere zumv jer je to uobicajena u ovakvim slucajevima, osudjenik ne pazi na pravomocnost vec ga pu pismeno zove... ma gle, taj zakon je pisao mup i to jos na brzinu, nije mu ovo jedina "rupa" ima toga koliko hoces....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija