Jump to content

Pomoć


XX900

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu,

 

Interesira me slijedeće; s djetetovom majkom nisam u nikakvoj zajednici, niti smo to ikad bili. Dijete je kod nje, viđam ga po dogovoru i kako nam to poslovne obaveze dozvoljavaju, uredno svaki mj na njezin tekući račun pošaljem nešto novca za potrebe djeteta, a to je znatno više od onog što propisuje zakon, osim toga uvijek joj preko toka dajem nešto novca ako djetetu treba kupiti nešto, odvedem ih u shoping i sl... ali ne vrijedi, uvijek joj je malo (a i sama je zaposlena), prijeti, zabranjuje viđanja s djetetom, ne dozvoljava da boravi kod mene...

Problem je u tome što ništa nismo pravno uredili, pa me zanima da li dotična "sutra" može tvrditi da za dijete nikad ništa ne uplačujem (iako čuvam sve uplatnice) tj. da ti novci prebačeni na njezin račun nisu namijenjeni djetetu i sl.

I drugo, da li imam pravo i kod koga tražiti da dijete malo bude kod mene i da se družimo (barem nekoliko sati na dan), bez njenog prisustva (stalno širi nekakve negativnosti, provocira, započima prepirke i rasprave), jer ne želim dolaziti kod nje jedan-dva sata sjediti i gledati dijete kao da je na nekakvoj izložbi.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako ste Vi priznali dijete i ako nije poslije bilo nikakve druge prepreke vas dvoje morate imati zajednicko skrbnistvo nad djetetom, neovisno o tome sto dijete zivi s majkom. To podrazumijeva susrete i druzenje te uzdrzavnje... dakle, to određuje sud ... kazete da je sve to kod Vas do sada bilo po dogovoru, mislim da biste trebali to zakonski urediti.

Sto se tice Vase zabrinutosti da bi majka djeteta mogla reci da do sada niste uzdrzavali svoje dijete i eventualno traziti te novce za proslo vrijeme - ona to moze reci, no ako cuvate sve ili bar sto vise racuna i imate takve dokaze da to nije istina ne morate se toga bojati.

Pogotovo ako si majka djeteta dopusta ucijenjivati viđanjem djeteta ako po njenoj slobodnoj procijeni niste dovoljno pridonjeli uzdrzavanju - ponavljam to dvoje ( vidanje i uzrdzavanje) mora regulirati sud i u tom slucaju jedan od roditelja ne moze postavljati takve uvijete (ako postavlja, drugi roditelj ima na temelju cega regirati nadleznom czss-u, sudu ... ovako, Vi to nemate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija