Jump to content

računovodstvo i financije 2011.


ssanja98

Preporučene objave

Evo ja sam sad bio 7.5. na DSI-u i položio sve jupiiii! Uglavnom imao sam posebni dio financije kod ispitivača iz Ministarstva financija Fabijančića (nesićam se imena).Čovik je skroz ok i srušio je stvarno samo one koji nisu znali beknit ništa. Što se tiće pismenog svako dobije zadatak ovisno o vrsti posla koji obavlja, a ako ti se desi da o zadatku praktično (jer su zadaci više manje konkretni iz prakse) i neznaš previše iz ovih ili onih razloga piši teoriju o tome, jer te posli na usmenom ionako ispituje (sve koji su bili iz područja financija) više manje isto znači HNB, carine, banke, POREZE (pogotovo PDV i OPZ)! Evo imaš o ovom malo i tu http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503347447&forum=27

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto hvala ti puno i velike čestitke za položen ispit!!Samo da te još pitam da li ima razlike u polaganju ovisno o stručnoj spremi na posebnom dijelu? Jer još davno sam pročitala da je SSS imala zadatak izračunati plaće, a VŠS proračun, pa me zanima da li je još tako na posebnom dijelu ili?Koji si ti imao pismeni zadatak?hvala! pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu ti ne mogu baš pomoći, jer ja radim kao unutarnji revizor, a što se ne može bez VSS. Inače bili smo ja i još jedan kolega iz revizije i oba dva smo dobili konkretan zadatak, znači baš konkretno iz tvog djela što radiš. Npr. vidio sam da je kolegica do mene koja radi u poreznoj dobila neki porez izračunati, ne sićam se koji ali cila joj je stranica bila ispisana formulama i izračunima,ali nažalost nije se spremila za usmeni dio pa ju je rušio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Bok !

 

Evo jučer sam položila državi stručni ispit- posebni dio financije.

 

Na pismenom mi je bio zadatak izradit prijedlog rebalansa za moju općinu. S obzirom da smo vec radili rebalans ja sam ga imala sa sobom i lijepo prepisala. Ne cijeli naravno jer je previše to pisanja... Ali da se vidi koji su sastavni dijelovi...Opći dio i samo početak posebnog dijela.

 

Na usmenom mi je bilo pitanje koji su to općinski porezi, koji županijski i koji državni.

 

Drugo pitanje pdv... I tu mi je postavljao par potpitanja. Niti sam razumila šta me pita niti sam znala odgovorit. Bitno je da se vidi da imate neke osnove i da ste se potrudili naučit.

 

I zadnje pitanje što je temeljni i jamstveni kapital.

 

I to je to.

Živili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija