Jump to content

Poslodavac krivotvorio potpis na ugovoru o radu


Irmaaa2

Preporučene objave

Radila sam u firmi 10 dana gdje sam bila neprijavljena i u međuvremenu došlo je do prepirki između mene i poslodavca nakon čega sam napustila radno mjesto i zaprijetila im državnim inspektoratom. Odmah drugi dan poslodavac je sa mojim dokumentima napravio prijavu-odjavu sa radnog mjesta kao da sam radila i pritom krivotvorio moj potpis na ugovoru o radu tako da bi pokrio svoja "leđa". Da li je to kažnjivo i kako se može "istjerati pravda"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru ali da se razumijemo to su jaki i moćni ljudi a ja sam samo ono malo zrno prašine u svemiru. Njemu očito neće biti problem platiti neku sitnu globu za to jer leži na novcima,a eto mene je zakinuo. Radila sam 10 dana uključujući Uskrs i Uskrsni ponedjeljak i isplatili mi oko 400 kn a dogovorena plaća je bila 3500 kn što znači da sam trebala dobiti više od 1000 kn. Ali kad sam ih nazvala mi spominju manjak robe nakon što sam ja otišla što nije istina (radi se o prodaji sladoleda na kuglice). Ali pošto znam koliko su jaki oni vrlo lako to mogu prikazati. Mislim zaposlili su me bez sanitarne iskaznice i radila sam neprijavljena tih 10 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Utjerivaczakona je napisao:

Bez obzira o kome se radi, radni sporovi redovito završavaju u korist radnika u takvim slučajevima.

 

Prijavite policiji, inspektoratu i trk do odvjetnika da Vam "izbije" plaću

 

Nažalost dosta često ti koji "prodaju sladoled" i slični budu u skupinama i štite si leđa!Ako im netko zasmeta onda im se "izbije" ideja od svakojakih gluposti...Par primjera u mom gradu :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija