Jump to content

istek prometne, registracija još važi?


Niki29

Preporučene objave

Imam jedno pitanje. Imam vozilo kojem je osiguranje isteklo 09.06.2011 god. Vozilo je registrirano 20.07.2010. godine, znači četrdesetak dana nakon što je uplaćeno osiguranje za isto. Da li mi se prometna dozvola može produžiti za taj broj dana ako je uplacena slijedeća premija, buduči da

je datum isteka prometne dozvole vezan za datum uplaćene police a ne za datum obavljenog tehničkog pregleda i registracije vozila? Ili moram na tehnički pregled iako mi na naljepnici na vozilu stoji 07.2011? mislim malo mi je nakaradno da mi se mazne četrdeset dana samo zato jer je osiguranje placeno dosta prije tehničkog.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prometnoj dozvoli vam piše datum isteka 09.06.2011. godine, bez obzira koji je mjesec označen na naljepnici. To uopće nije greška nadzornika, jer u tom trenutku postupka niste niti dužni posjedovati nikakvu policu osiguranja vozila.

 

Tada ste mogli i ugovoriti novu policu osiguranja od 09.06.2010. do 20.07.2010. godine, ali niste i to razdoblje vam neće nitko pokloniti.

 

Vaš tehnički pregled vrijedi 12 mjeseci, vama nitko ne brani da nadoplatite tih 40 dana osiguranja i ponovo produžite prometnu dozvolu do 20.07.2011. godine, ali da malo razmislite koliko bi platili tih 40 dana osiguranja i koje bi naknade platili za uslugu upisivanja produžetka valjanosti prometne dozvole, brzo bi odustali.

 

Pitajte na STP (stanici za tehnički pregled) pa provjerite.

 

Vaš problem je u tome što ste vozili s probnim tablicama ili ste imali kvar radi kojeg niste mogli proći tehnički pregled.

 

Dakle, na sadašnjoj nakaradi mažnjavanja 40 dana zahvalite onome tko vam nije na vrijeme poslao isprave za vozilo, odnosno kvaliteti vozila.

 

Teoretski, tehnički pregled vrijedi 12 mjeseci, ali se ne može preklapati stari i novi, odnosno novi briše rokove starog. Jednako tako osiguranje vrijedi do 30 dana nakon isteka (ako vozilo nije odjavljeno), a to "do" je praktično do kraja mjeseca u kojem ističe. Taj počekni rok "do 30 dana" i novi ugovor o osiguranju se ne može preklapati i novi briše rokove starog, cijena osiguranja je najisplativija ako se ugovara na punu godinu, tako da se gubi isplativost korištenja počeknog roka.

 

Rješenje vam je odmah u jutro na STP, uplatiti novo osiguranje i obaviti novi tehnički pregled, a u prometnoj dozvoli će pisati novi datum 09.06.2012. godine, što svakako nije jedino rješenje, ali jest najekonomičnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija