Jump to content

Obvezni prekšajni nalog - Slalom vožnja


Mrkislav

Preporučene objave

Dobar dan prije svega.

Molio bih vas za pomoć i direktan savjet pošto rezultati pretrage nisu izbacili ništa konkretno vezano uz moj kako mi se čini dosta rijedak slučaj.

Prije par dana zaustavljen sam pri upravljanju osobnim vozilom od strane policijskog službenika na motociklu te mi je izrečena kazna od 1000 kn po članku 75., stavka 4. tj. slalom vožnju.

Prekršaj ne priznajem jer po mom osobnom mišljenju do njega nije ni došlo pošto je svaka promjena prometnog traka i smjera kretanja bila na to dozvoljenom mjestu,u dozvoljenom smjeru kretanja,uz prethodnu provjeru i uključen pokazivač smjera,bez ometanja ostalih sudionika u prometu i poštivajući max. brzinu.

Dotičnog dana prijepodne promet je bio slabog intenziteta,tek 4-5 automobila istog smjera kretanja u cijeloj dužini mog upravljanja prometnicom na kojoj sam navodno počinio prekršaj (za to imam svjedoka iz drugog vozila) tako da nema govora o ikakvim kolonama automobila (navedene u opisu prekršaja) između kojih sam se prestrojavao.

Sam policijski službenik je izjavio da je jedini razlog pisanja naloga to što nije vidio da sam uključivao pokazivač smjera,da on mora nešto radit i da se žalim ako se neslažem,prepirati se nisam želio jer je dotični pola vremena podosta rabijatan držao ruku na službenom oružiju te se nisam osjećao nimalo ugodno.Tu nastupa apsurdna situacija gdje me prethodno navedeni policajac kojih 5 minuta po zaustavljanju vozila zamolio da uključim sva 4 pokazivača smjera iako su isti bili upaljeni od trenutka zaustavljanja te se na moj odgovor da jesu morao osobno uvjeriti iz neposredne blizine na taj način da je uputio kratki pogled skinuvši sunčane naočale.

 

Moje konkretno pitanje je da li mogu tražiti suočenje s policijskim službenikom ili redovni postupak na sudu pošto ima dosta stavki zbog kojih mislim da nisam počinio prekršaj te sumnjam da bi mogao vjerno interpretirati situaciju pisanim putem štoviše jer mislim priložit skicu prometnice i mog načina kretanja?

 

Žalbom ne pokušavam dobiti na vremenu ili smanjiti kaznu već ne želim dati više od trećine primanja zbog nečeg što nisam napravio.

 

Hvala unaprijed! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U roku 8 dana od primitka naloga podnijeti prigovor - osnova poricanje prekršaja ( niste počinili prekršaj itd.), u policijskoj postaji čiji je službenik izdao nalog. Napišite prigovor uz sljedeće elemente:

 

1. naznaku (broj) naloga i tijela kojem se prigovor podnosi

2. vaše ime i prezime

3. osnovu zbog koje se prigovor podnosti (poricanje prekršaja). Obrazloženje ne morate pisati.

4. potpis

 

Sud će potom provesti žurni postupak, gdje ćete imati priliku obrazložiti vaše navode. Prigovor odgađa izvršenje sankcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa gospon Chabby

Da li u prigovoru trebam navesti da imam svjedoka i popratni materijal kojim mislim pobijati prekršaj ili to trebam navesti tek na sudu te jeli dolazi do povećanja troškova osim standardne sudske pristojbe ukoliko sud ne presudi u moju korist?

 

I ako može neki primjer kako bi to trebalo izgledati,našao sam par obrazaca za prekršajni nalog u vezi drugih slučajeva ovdje (alkohol,brzina...) ali nisam siguran.

Nešto kao ovdje:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503349587&forum=29&post_id=279254#forumpost279254

Naravno prilagođeno mojoj situaciji

 

Nalog je izdan 22.06.2011. pa mislim da mi je sutra zadnji dan za podnošenje prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 75.

(1) Na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila, vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom). Vozač može napustiti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno ili radi zaustavljanja, odnosno parkiranja vozila.

 

 

Znaći zabranjeno je prelaziti iz trake u traku, bez obzira da li je dopušteno isprekidanom crtom ili ne!!

 

Prihvati činjenicu da si počinio prekršaj i priznaj prekršaj pa ti sud možda smanji kaznu!

 

Poricanjem prekršaja samo češ si nabiti još troškova suda!!

 

Pa ti odluči šta ti je draže, priznati prekršaj i platiti manje ili poricati prekršaj pa platiti više!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija