Jump to content

tužba protiv policije ???


foxy

Preporučene objave

Pozdrav, molim mišljenje.

Sudjelovao sam u prometnoj nesreći u kojoj sam po policijskom izvješću ja kriv. Meni je na vozilu totalna šteta dok je na drugom samo otkinut mali dio branika. Izvješće je napisano tako da bi ga i moj nećak u osnovnoj školi bolje sastavio sa krivim imenom, bez izjave svjedoka koje sam ja naveo.... U konzultaciji sa nekoliko ljudi i vještakom došli smo do mišljenja da je odgovornost ili podjeljena ili od suprotnog vozila. Na mjestu nesreće je također prilikom osiguranja stigla osoba koja se srdačno i prijateljski pozdravljala sa policajcem koji je osiguravao mjesto nesreće a ujedno je i prijatelj od druge osobe koja je sudjelovala u nesreći i za to imam svjedoka tako da vjerujem da je moglo biti utjecaja na policiju. Suprotna osoba je nakon izlaska iz auta rekla da je kriva što znam da nije relevantno ali...

Kako sam ja morao kupiti drugo vozilo jer mi se nije isplatilo popravljati staro ( na osnovu pol. izvješča osiguranje mi nije priznalo zahtjev ) da li ja u slučaju da sud proglasi podjeljenu odgovornost ili odgovornost druge osobe mogu tužiti policiju zbog pretrpljene materijalne štete ( odugovlačenje sa izvješčem, odbijenica od osiguranja, kupnja novog vozila.... )

 

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Siguran sam da će vaš nećak jednog dana biti najbolji policajac, da neće iznevjeriti svoga stričeka koji će biti silno ponosan na njega. :smijeh:

 

Imate prijatelja, imate vještaka, sigurno ste već napravili svoje vještačenje, sigurno će te ići na rekonstrukciju prometne nesreće, sigurno će te posebnu pažnju obratiti da li će se sucu neko javiti i kako, siguran sam da će te dobiti spor i da će druga strana morati platiti silne troškove tog prekršajnog postupka, jer sigurno znate da ih plaća onaj tko izgubi spor. :-D

 

Ponovno sam siguran da će te vi radi silnih propusta iskoristiti svoje pravo iz Zakona o policiji gdje je navedeno da država odgovara za štetu koju policijski službenici počine drugima, gdje će te vi sa svojim odvjetnikom biti tužitelj, a gdje će tužena strana biti Republika Hrvatska koju će braniti zamjenici državnog odvjetnika i da će te naravno uspjeti naplatiti svu štetu koja vam je počinjena zajedno sa svim silnim troškovima koji će vjerovatno već doseći katalošku vrijednost tog vozila. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija